Niedermayer (TOP 09): Výsledkem absence jakéhokoliv systému bude vždy chaos

01.07.2021 7:33 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k absenci kvalitního systému krizového řízení

Niedermayer (TOP 09): Výsledkem absence jakéhokoliv systému bude vždy chaos
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Luděk Niedermayer

Stejně jako naše země nebyla vůbec připravena na pandemii, tak je státní mašinerie zcela nepřipravena na katastrofu, která se odehrála na jihu Moravy. Jako by tragické povodně v minulých dekádách a varování klimatologů, že klimatické změny s sebou ponesou i extrémní meteorologické jevy, nebyly dostatečný důvod mít určitý plán připravený.

Pevně doufám, že dění posledních dnů a měsíců bude pro naši státní správu ponaučením, který povede ke vzniku opravdu kvalitního systému krizového řízení. Systému, který bude umět pracovat (transparentně) s daty, bude disponovat expertízou, bude vědět, jaká opatření a jak, v souladu se zákony, může stát v ohrožení využít a bude mít jasnou představu, jakým způsobem a v jakém rozsahu bude pomáhat těm, co byli postiženi.

Neexistuje žádný důvod proč by tomu tak nemělo být. A je tragickou chybou, že jsme to doposud neudělali a zdá se, jak je vidět na posledních dnech ale i měsících, že se ani k tomuto stavu nijak neblížíme.

Výsledkem absence jakéhokoliv systému bude totiž vždy chaos. A velmi špatné signály pro občany naší země. Myslím, že současná situace je tomu vzornou ilustrací. O tom proč si to myslím, píši ve svém blogu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

6:16 Ministr Bartoš: Nebojte, plastová občanka bude vždy platit dál až do zániku vesmíru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k digitalizaci.