Okamura (SPD): EU se souhlasem Babiše tlačí kvóty na migranty zadními vrátky

24.06.2019 16:47

Komentář na facebookovém profilu k dokumentu „Nová strategická agenda 2019-2024”

Okamura (SPD): EU se souhlasem Babiše tlačí kvóty na migranty zadními vrátky
Foto: JK
Popisek: Tomio Okamura

Odmítáme, že EU se souhlasem Babiše opět tlačí kvóty na migranty zadními vrátky. Prezidenti a premiéři členských zemí Evropské unie na čtvrtečním summitu schválili dokument s názvem „Nová strategická agenda 2019-2024”, který popisuje základní směřování EU v příštích pěti letech. Je skandální, že tam je fakticky opět vrácena zadními vrátky otázka kvót na migranty a že to premiér Babiš podpořil. Sankce proti Rusku také odmítáme. Ukazuje se, že EU je nereformovatelná. Co myslíte vy?

Dokument totiž připomíná nutnost najít zatím stále neexistující shodu mezi státy EU na budoucí podobě migrační a azylové politiky s tím, že v této věci se zdůrazňuje potřeba shody založené na rovnováze mezi odpovědností a vzájemnou solidaritou mezi členskými státy EU. To je vnucování kvót na imigranty zadními vrátky. My v otázce přijímání uprchlíků jakoukoli „evropskou solidaritu“ odmítáme. To je jen jiné slůvko pro přerozdělování imigrantů a kvóty. Nechceme společnou azylovou a migrační politiku EU.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Unie zrychlí svůj přechod k obnovitelným zdrojům, zvýší úspory energií, sníží závislost na vnějších zdrojích, bude diverzifikovat své dodavatele,” píše se též v materiálu. My protestujeme proti tomu, aby nám EU diktovala, zda máme mít obnovitelné zdroje energie. To má být čistě naše věc!

Lídři zemí EU se také jednomyslně shodli na půlročním prodloužení hospodářských sankcí vůči Rusku. To je věc, kterou též rozporujeme. Občanskou válku na Ukrajině vyvolala EU a USA podporou svrhnutí legitimního prezidenta Janukovyče. Sankce poškozují naší ekonomiku, zatímco Německo si vesele staví plynovod Nord Stream ve spolupráci s Ruskem... Ukazuje se, že EU je nereformovatelná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.