PRO Turnovské Občany – PRO Turnov Otevřený – PROTO se představuje

08.02.2018 17:17

Ve vyhlášené kavárně TurnOff se dnes představilo volební uskupení PROTO, které chce v podzimních komunálních volbách v Turnově zvítězit. Uskupení představil volební lídr Jiří Mikula, turnovský pekař a opoziční zastupitel.

PRO Turnovské Občany – PRO Turnov Otevřený – PROTO se představuje
Foto: PROTO
Popisek: Na fotografii zleva: Michal Loukota, Jiří Mikula, Josef Uchytil

Nově vzniklé hnutí nejde do komunálních voleb pod hlavičkou žádné zavedené strany, a tak musí sehnat podpisy 7 % oprávněných voličů. Vedení hnutí to vnímá jako specifický test voličského zájmu „Pokud nám svůj podpis nedá potřebných tisíc Turnováků, bude to pro nás jasný signál, že o naše názory a řešení není zájem. Podle prvních náznaků to však nehrozí…“ komentuje lídr kandidátky Jiří Mikula. Dodává, že kandidáti nejsou žádní političtí nováčci, již dnes reprezentují 7 hlasů turnovského zastupitelstva.

Za základ svého programu považuje turnovské PROTO zprůhlednění města. Tato snaha navazuje na již dříve vydobyté úspěchy v podobě záznamů z jednání zastupitelstva na YouTube či spuštění rozklikávacího rozpočtu. „To nám ale nemůže stačit. Větší transparentnost je potřeba zavést do městských výběrových řízení a zakázek“ dodává Michal Loukota, dvojka na kandidátce.

Turnovský ekonom Josef Uchytil zase za své pole působnosti považuje problematiku hospodaření města. „Oproti původním slibům jsme byli de facto donuceni z městského rozpočtu ročně sedmi miliony přispívat na modernizaci krajské nemocnice v Liberci. Když už i v tomto suplujeme roli státu, jsme rozhodně proti trendu, kdy nám z naší turnovské nemocnice mizí odborná pracoviště. Chceme udržet alespoň chirurgii, internu, rehabilitaci a ortopedii. Proto jsme do spolku s libereckou nemocnicí nevstupovali, aby se nám z fungujícího zdravotnického zařízení stala LDNka“ říká Uchytil.

Spolek PRO TURNOV OTEVŘENÝ z. s. zveřejnil také svůj transparentní účet č. 115-6883640227/0100 vedený u Komerční banky, kam mohou sympatizanti přispět. „Zveřejněním účtu dáváme najevo, že za námi nestojí žádní tajemní sponzoři. Když transparentnost, tak ve všem!“ dodává Mikula.

Kampaň bude vedena primárně na sociálních sítích a na webu www.proturnov.cz. PROTO nastolí každý měsíc jeden palčivý problém města a zároveň nastíní svou představu řešení. Cílem je vyhrát volby, což předpokládáme získáním nejméně deseti zastupitelských mandátů v sedmadvacetičlenném zastupitelském sboru města Turnov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě