Paroubek: Logický závěr - Ondráček odstoupil

07.03.2018 10:22

Andrej Babiš nechce dělat zbytečné politické chyby. Proto už před dvěma dny připustil odvolání komunisty Ondráčka z čela komise pro kontrolu GIBS.

Paroubek: Logický závěr - Ondráček odstoupil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

A. Babiš má dobré poradce. Varují jej před riziky, která mohou nastat a z jeho hlediska je rozumné, že vyšel s iniciativou odstranit Ondráčka vlastně sám. A. Babiš, pokud by to neudělal, by se nepochybně stal terčem zloby komunistožroutských demonstrantů na náměstích českých měst. Každému soudnému člověku musí být jasné, že tady nejde prioritně o útoky na Ondráčka, ale jde o to, zkomplikovat život co nejvíce Babišovi. To se sice zčásti stalo, ale nebyla to pro něj žádná velká tragedie. Ukázalo se, co se ukázat muselo, že celá záležitost měla politicky dosti explozivní charakter. Prostě, pokud by A. Babiš tvrdošijně trval na Ondráčkovi v čele komise pro kontrolu GIBS za každou cenu, vyšel by ze souboje o Ondráčka bez vítězství, politicky silně oslaben. A Ondráček by byl zcela zmasakrován, potupen a nakonec stejně vyhozen z funkce šéfa komise pro kontrolu GIBS, do které byl před pár dny zvolen. I když to otevřeně nikdo neřekne, bylo by zajímavé vědět, jaký politický obchod spolu udělali A. Babiš s V. Filipem za odstranění Ondráčka tak, aby KSČM v klidu spolkla ztrátu pozice ve vedení komise pro kontrolu GIBS. Jedno je teď ale jisté, že demonstrace v českých městech proti Ondráčkovi a Babišovi již pokračovat nebudou.

Vyšlo na Vasevec.cz, publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…