Paroubek: Premiér Fico odstupuje

15.03.2018 14:20

Je dobře, že slovenský prezident Kiska souhlasí s tím, aby po rezignaci premiéra Fica na funkci předsedy vlády dostal při sestavě nové vlády mandát k jejímu sestavení opět nový premiér ze strany Smer – sociální demokracie.

Paroubek: Premiér Fico odstupuje
Foto: Archiv PL
Popisek: Jiří Paroubek ve studiu PL TV

Robert Fico se možná nerozhodl nejlépe, pokud nespojil svou rezignaci s vypsáním nových parlamentních voleb. Kdyby převzal strategickou iniciativu, mohl v parlamentních volbách zvítězit s podstatně lepším skórem, než mu dnes přisuzují průzkumy veřejného mínění.

Převzetí vlády novým premiérem z řad Smeru, dá však této straně oddechový čas dva roky na to, aby se tento nový premiér vyprofiloval také jako příští volební lídr strany ve volbách do parlamentu.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Zdá se tedy, že Robert Fico již nepočítá s tím, že by se v budoucnu někdy do vrcholné vládní funkce vrátil. Myslím, že je to z jeho strany poněkud unáhlené rozhodnutí. Stále ještě má potenciál k tomu, aby svou stranu přivedl k velkému volebnímu vítězství. K tomu ovšem také potřebuje, aby jeho strana zažila určitou personální obnovu na vedoucích pozicích a také obnovu programovou.

Je otázka, zda toto může zvládnout nový člověk, tedy nový premiér z okruhu dosud řadových ministrů slovenské vlády. To je myslím slabina Ficova řešení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).