Primátor Hrabálek: Jsme v Čechách, kde se úspěch evidentně neodpouští

05.06.2021 8:38 | Komentář

Vyjádření primátora Hradce Králové k jednání květnového zastupitelstva města

Primátor Hrabálek: Jsme v Čechách, kde se úspěch evidentně neodpouští
Foto: ODS
Popisek: Alexandr Hrabálek

Na posledním královéhradeckém zastupitelstvu proběhla dovolba náměstka primátora, protože nám ze strany opozice bylo neustále vyčítáno, že vedení města není kompletní, a podle jejích představ tedy principiálně nemůže fungovat. Zásadně se proti tomuto tvrzení ohrazuji, protože město funguje – a to dokonce, světe div se(!), i bez chybějícího náměstka. A to je možná naše největší chyba. Tedy to, že funguje.

Daří se realizovat projekty, řešíme velké množství oprav a rekonstrukcí a plánujeme hodně dalších věcí. Za všechny jmenujme například výstavbu nové sportovně-kulturní multifunkční arény. Myslím si, že všichni moc dobře vidí a vědí, co vše se ve městě udělalo, dělá a hlavně – bude dělat. Město tedy není v rozkladu, jak je veřejnosti některými jedinci neustále a neustále záměrně podsouváno.

Při volbě nového náměstka se kandidát opozice, Mgr. Hanousek, nominace vzdal. Opozice, prakticky celá, se demonstrativním způsobem následné volby nezúčastnila, i když nás svým jednáním právě k takovéto volbě fakticky přinutila. Někteří zastupitelé si ani nevyzvedli volební lístky, a když už si je vyzvedli, nešli k volební urně. Je nutné říkat více? Chování opozice tedy vnímám jako snahu zviditelnit se a obstruovat jednání zastupitelstva, v žádném případě však nelze mluvit o jejím konstruktivním jednání. ODS se, oproti tomu, od začátku chová transparentně. Opozice stávající výstupy pravděpodobně bere již jako odrazový můstek pro příští komunální volby, ale já věřím v soudnost a zdravý rozum voličů. Věřím, že voliči vidí výsledky naší práce, které jsou evidentní, a to se ještě mnoho projektů do konce našeho funkčního období zrealizuje. Působí to na mě tak, že opozici skutečně vadí, že jsme úspěšní i přes to, že máme o jednoho náměstka méně.

Odvolaný náměstek Martin Hanousek tvrdí, že vládneme s pomocí komunistů. Měl by si ale uvědomit, že to byli právě komunisté, kteří ho ve funkci třikrát podrželi při hlasováních, kdy jsme ho poté, co rozbil koalici, chtěli odvolat z funkce. Spolupráce s klubem KSČM v žádném případě neprobíhá. Stačí, aby se každý podíval na hlasování. Na druhou stranu, zástupci KSČM byli ve volbách zvoleni řádným způsobem a stali se tak řádnými zástupci občanů. Hlasují-li s námi, nebo s kýmkoliv jiným, v zájmu projektů, které pomohou městu a jeho občanům, nepovažuji to za zločin. Laciné poukazování na to, že „spolupracujeme s komunisty“ tedy v tomto kontextu nedává žádný smysl. Vnímám to opět jako ubohou snahu o poškození toho všeho, co se ve městě podařilo udělat. Možná těm, kteří toho v předchozím volebním období udělali tak málo vadí, že nám se toho za dva a půl roku podařilo udělat víc. Jsme v Čechách, kde se úspěch evidentně neodpouští.

prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc.
primátor města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

10:14 Schillerová (ANO): Bez války by Fialova vláda přišla o poslední téma

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k antikampani koalice SPOLU.