Primátor Hrabálek: Městská policie mění vybavení, budou nové zbraně i auta

23.03.2022 5:35

Novými služebními vozy a střelnými zbraněmi budou v příštích týdnech disponovat hradečtí strážníci.

Primátor Hrabálek: Městská policie mění vybavení, budou nové zbraně i auta
Foto: ODS
Popisek: Alexandr Hrabálek

Stávající vybavení bylo již nevyhovující a pouhá repase by byla příliš nákladná. Radní proto v březnu schválili dodávky jedné stovky zbraní a dvou nových služebních vozidel, dohromady v celkové ceně zhruba 2,4 milionu korun. 

Anketa

Vážíte si Jaromíra Nohavici?

94%
3%
hlasovalo: 42035 lidí

„Strážníci z městské policie odvádějí svou práci velmi zodpovědně a s plným nasazením. Kromě zajištění běžného pořádku v ulicích se snaží pomáhat i při mimořádných událostech, jako je tomu například v těchto dnech v Krajském asistenčním centru pomoci Ukrajině. Pokud chceme tuto kvalitu služby městské policie udržet, musíme naše strážníky náležitým způsobem vybavit, proto jsme schválili dodávky nových aut a zbraní, jelikož ty dosavadní již nebyly ve vyhovujícím stavu,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Do vozového parku městské policie přibydou dva nové automobily značky Škoda za 1,14 milionu korun.

Dále bude pořízena stovka krátkých střelných zbraní typu CZ P 10C (85ks) a CZ P-10S (15 kusů), která vyjde na 1,26 milionu korun. „Vzhledem k tomu, že starší zbraně by v dohledné době čekala velmi nákladná repase, bylo v tuto chvíli vhodnější přistoupit k pořízení zbraní nových. Na tuto obměnu bude navazovat vybudování zbrojních skladů v objektu městské policie Delen a na služebně Benešova třída. Tím odpadnou přejezdy mezi objekty městské policie při střídání směn, respektive při odzbrojování a vyzbrojování strážníků,“ doplňuje ředitel městské policie Miroslav Hloušek. Městská policie tak tímto krokem ušetří na pohonných hmotách i času při přejezdech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…