Primátor Hřib: Počet uživatelů našeho Portálu Pražana raketově roste

19.07.2021 16:17

Komentář na facebookovém profilu k úspěšnosti Portálu Pražana (www.portalprazana.cz)

Primátor Hřib: Počet uživatelů našeho Portálu Pražana raketově roste
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib

Tahle čerstvá data počtu uživatelů mě fakt potěšila. Vždyť si vemte, že se pořád jedná o rozestavěné dílo, se kterým máme velké plány a to nejlepší nás teprve čeká!

Máme ale potvrzeno, že jsme se s tvorbou Portálu Pražana vydali správným směrem. Málo se totiž ví, že je Portál Pražana z dílny naší městské společnosti Operátor ICT, a. s. (ZDE) vítězným projektem soutěže Egovernment The Best 2020 v kategorii Městské projekty. Digitalizace úřadu má prostě pro budoucnost naší země smysl, pokud nechceme ustrnout v minulém století. Přitom se jedná o fakt velmi složitý projekt. Propojujeme totiž systémově 57 městských částí. V tom to tedy máme násobně složitější než v jiných městech. I proto je důležité, že tento Portál realizují pracovníci společnosti, která je 100% vlastněná městem, a držíme si tak toto klíčové know-how doma.

Takže budu moc rád, když se na stránku podíváte a zkouknete (nebo nejlépe i vyzkoušíte!), co všechno nabízí a co dále připravujeme. Už teď můžete například na Portálu Pražana online vyřešit poplatky za popelnice a brzy tu budete moci platit i poplatky za psa. Velmi užitečná funkce je i rezervace přesného času na úřadu. Abyste třeba nemuseli čekat frontu, když si jdete vyzvednout řidičák.

Anketa

Jedete letos na zahraniční letní dovolenou?

hlasovalo: 8351 lidí

První krok s návštěvou Portálu Pražana akorát vyžaduje, abyste měli oficiální státní elektronickou identitu z webu ZDE nebo bankovní identitu. Uznávám, že to může někoho na první pohled odradit, ale tak to prostě zákon vyžaduje. S tím nic neuděláme. Snažíme se to ale lidem maximálně ulehčit a na úvodní stránce portálu máme přehledný návod, jak na to. A jakmile už se jednou do Portálu přihlásíte, budete moci napořád využívat jednoduše jeho služby, nechat si ulehčovat život a šetřit čas. Myslím, že to za to stojí.

Krok za krokem totiž směřujeme k tomu, aby člověk nemusel chodit na úřad vůbec. Aby po úřadech obíhala data a ne lidi. Proto je rozvoj Portálu Pražana naprosto klíčový. Jen tak budeme moci Pražanům nabídnout, aby si mohl každý vše vyřídit jen na pár kliků z pohodlí domova. Budu za to nadále bojovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Laudát (KAN): Zpackali jsme to víc, než byste čekali, vaše TOP 09

8:14 Laudát (KAN): Zpackali jsme to víc, než byste čekali, vaše TOP 09

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci a odvolání nominace Pavla Tuleji na post m…