Protiva (KAN): Optimistická čísla jsou na obzoru. Díky plukovníkovi, ten byl mužem na svém místě

08.11.2020 15:15

Komentář na facebookovém profilu k lockdownu

Protiva (KAN): Optimistická čísla jsou na obzoru. Díky plukovníkovi, ten byl mužem na svém místě
Foto: KAN
Popisek: Klub angažovaných nestraníků

Veškerá opatření proti epidemii vedená vládou této země byla vždy polovičatá.

Nejprve roušky pouze v metru, nikoliv v celé MHD. Po té roušky i v MHD a dokonce v taxi. Nakonec v autech, bez jen s rodinnými příslušníky. Nejprve roušky pouze v uzavřených prostorech, nakonec roušky na zastávkách, nádražích, na letištích jinak zkrátka všude. Restaurace nejdříve do 22,00, pak do 20,00, nyní jen přes výdejové okénko. Jedině zákaz pití alkoholu na veřejnosti je možná definitivní. Je pivo ještě alkohol? A tak pomalu směřujeme k úplné uzávěře, kterou jsme mohli mít dávno a dnes po ní jako v Izraeli. Totální lockdown je výraz běžný ve všech hromadných sdělovacích prostředcích, aby jste to věděli. Vláda se nám schází pomalu denně pomocí videokonferencí. V mediích už vystupují pouze a hlavně ministři. Když nachytají štáby její členy/ky se zapnutými mikrofony, zaslechneme pravdu. Posel dobrých zpráv mlčí, mluvit začne až bude moci říci lidu něco hezkého a nadějného. Testování v domovech pro důchodce jednou týdně je objevem. Na to, aby se testoval rovněž jejich personál, se musí sejít a rozhodnout vláda. Jen aby bylo dost testovacích sad a včas.

Zákaz vycházení od 21,00 do 4,59 se nevztahuje na auta. Je garáž ještě doma? Veřejné parkoviště však už jistě ne. Dodržují pejskaři okruh 500 m od bydliště? Na to se musíte zeptat těch, kteří venčí své miláčky na Václavském náměstí.

Morálka všeho obyvatelstva není zase tak zlá. Policie, hlavně neoblíbená městská, však činí. Ta není v lásce jako všude jinde na světě. Dodržování zákazů a příkazů je fuška.. Česká vynalézavost, jak vše obejít, je nekonečná. Když tato končí, nastupuje přiblblost. V tom jsme mistři světa viz. Švejk.

Naštěstí nastupuje čas výjimek. Ovšem za přísných hygienických podmínek. Profesionální sportovci mohou sportovat, protože je to jejich práce. Škoda, že hospodští nemají svojí práci jako sport, to by se nám i jim dýchalo volněji. Snad se něco najde.

Proto přichází Lékaři bez hranic (Medecins Sans Frontier). Ještě štěstí, že čs. předseda vlády je od dob svých středoškolských let frankofonní. Máme mu za co vděčit. Ne, nejsme rovníková Afrika, neřádí Ebola, dokonce ani válka není. Když jsem na ně (Lékaře) přispěl, netušil jsem, že budu přispívat sám na sebe. Dostal jsem s děkovným dopisem i dárek. Prezervativ. Abych se ochránil. Byla to nejdražší ochrana mého života. Ještě jí mám doma schovanou.

Optimistická čísla jsou na obzoru. Upřímně řečeno, díky plukovníkovi. Ten byl mužem na svém místě a v pravý čas. Nebyl však tou opravdovou součástí týmu, nebo jak se teď moderně říká kolektivu, a proto se na něj musela ušít bouda, takže rychle šel. Šéf po tom šáhnul dobře, ale trochu vedle. Odbornost a rozhodnost musí být podpořena loajalitou a tam kde schází, vyvstává problém. Může odvolat, nový ministr. Co my jsme se toho už na odvolali. Jenom Mistr Jan Hus ne. Taky tak podle toho dopadl.

Karel Protiva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.