Rokytka (KSČM): Babiš musí hrát hop nebo trop

01.01.2018 6:34

Klid před bouří pomalu končí.

Rokytka (KSČM): Babiš musí hrát hop nebo trop
Foto: red
Popisek: Milan Rokytka

"Lidový miliardář" asi poněkud pozdě pochopil politický smysl eurodotací, které viděl jen jako vhodné malé ekonomické přilepšení k velkopodnikání - jde však o něco jiného: připoutat si "cukříkem" vyvolené podnikatele a komunální politiky k eurobyrokracii a mít na každého z nich "bič" upletený z bobků, když začne bruselskou vrchnost zlobit.

Při vstupu ČR do EU tamní občané sice chtěli ještě více svých daní posílat chudým příbuzným na východ a tak stačilo jen, aby Brusel přeposlal stovky miliard do státních rozpočtů nováčků, kteří o to mohli snížit svou daňovou kvótu a brzy dohnat bez všech byrokratických a korupčních orgií ROPů "západoevropské bratry". O to však Bruseli nikdy nešlo, jak ihned pochopil lingvista a filosof Noam Chomsky: východ měl být brutálně zahnán opět do tradiční služebné role a tak chudší lidé ze západu jen dotovali ty bohaté z východu, kteří mají implicitní závazek spolu se svými politickými loutkami udržovat zbytek populace v neokoloniálním postavení a nedělat potíže při rychlé islamizaci europrostoru bojovníky Daesh, statečným to spojencem v boji s východními "revizionistickými velmocemi".

Babiš svým odmítáním islamizace, otázkami "na čo máme NATO" a návrhy na vyslání AČR s "evropskými spolubojovníky" do Libye (kterou Daesh dle pokynů z Centrály řádně rozvrátil a umožnil průnik přes ní dalším džihádistům do Evropy) musel pochopitelně skončit s OLAFEM na krku.

Nyní jsou před ním dvě varianty: opřít se o SPD a komunisty, vytvořit s nimi vládu a vypsat referendum o czexitu, kde je celkem jasné, jak v současné situaci dopadne, nebo svěřit druhý pokus o vládu Stropnickému s ČSSD a lidovci a doufat v mírnější rozsudek "dotačního tribunálu". Když už ne pro sebe, tak pro manželku a syna z prvního manželství, které do "čapí avantýry" také nešťastně zapletl a vyšetřovatel už je stíhá.

Doufejme, že jeho menšinová vláda bez důvěry ještě stihne narovnat minimální mzdu a pak na něj lze vzpomínat i v dobrém, jinak bude připomínat spíše Valdštejna, který tak dlouho váhal, zda se má stát českým králem, jak ho stavové vyzývali, až ho císař nechal halapartníky zavraždit. "Se mnou by jste neměnil, mě asi zastřelí," řekl TOP reportérovi před časem Babiš. Tak uvidíme, třeba dopadne jako jeho spolupracovnice Anička Stárková-Veverková. Koneckonců ví toho už víc, než bývalá mluvčí MPO a Špidlovy vlády.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.