Schillerová (ANO): Pane premiére, jste opravdu tak zoufalý, nebo mimo realitu?

20.01.2024 12:06 | Ze sítí

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na oznámení premiéra Fialy o přeplatcích za energie

Schillerová (ANO): Pane premiére, jste opravdu tak zoufalý, nebo mimo realitu?
Foto: Aby bylo jasno
Popisek: exministryně financí Alena Schillerová

Vážení přátelé,

celkem bych si Petra Fialu dokázala představit s koženým kufříkem u dveří, jak nabízí smlouvu na předraženou elektřinu. Svým dobrotivým výrazem a profesorským projevem by klienty konejšil, aby nečetli poznámky pod čarou. Teď naposledy si to vyzkoušel na Facebooku. S velkou parádou si tam vylepil titulek novin: „Dobrá zpráva od dodavatelů energií: Peníze by mohli vracet více než milionu domácností.“ A k tomu samozřejmě připojil, jak je jeho vláda skvělá a že tohle je důkaz.

Jenže! A tady přichází to jenže. Byl to jenom obrázek, na skutečný článek se od něj nedostanete. Pan Fiala totiž doufá, že si původní informaci na internetu nevyhledáte, tak jako energošmejd doufá, že si nepřečtete poznámku pod čarou.

Anketa

Bude Donald Trump v listopadu zvolen prezidentem USA?

89%
6%
hlasovalo: 26570 lidí

Co byste se tam vlastně dočetli? Že všude ve světě energie zlevňují, jen u nás ne. Jsou pořád pekelně drahé, jak to dopustila Fialova vláda, když je zastropovala 4x výš, než bylo morální a k tomu ještě ten strop přišel pozdě a platil pro obchodníky a ne výrobce.

A ta úžasná zpráva v článku? Elektřina pro domácnosti by neměla zdražovat, dokonce se budou vracet přeplatky a snižovat zálohy. Právě na tom stojí ona sláva pana premiéra. Víte ale, o kolik se bude snižovat? „Jedná se zhruba o 40 korun,“ ozřejmil mluvčí skupiny PRE.“ Doslovná citace.

Takže pane premiére, představte si člověka z masa a kostí, člověka s mozkem, nikoli robota, který vám vytváří ty vaše příspěvky na Facebook. Představte si, že tenhle člověk platí třeba 3500 korun místo původních 1600 korun za elektřinu. Myslíte, že je pro něj výhra, že to bude platit DÁL? Že vám má být vděčný, že to nebude JEŠTĚ VÍC? Jste opravdu tak zoufalý nebo mimo realitu, že těch 40 korun prezentujete jako vybojovanou bitvu pro české občany? Vždyť vy se smějete lidem do očí spolu s dodavateli energií.

Na konci svého příspěvku, pane premiére, ještě píšete: „Prosím, šiřme tyto dobré zprávy.“ Já vás ale prosím, když už sám píšete dezinformace, nevybízejte k jejich šíření ostatní.

Hezký víkend všem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pan Nutella premier,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusenezmar , 20.01.2024 15:47:19
má vymytý mozek, který už vlastně ani nepoužívá a stal se pouhým šaškem na americkým vodítku! Neštěstí je, že dostatečné velké části české populace to buď ještě nedošlo a nebo jí to nevadí či jí to naopak vyhovuje! Například dle STEM jsou preference ODS 13% i po tom všem, co se v této zemi děje!

|  7 |  0

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

12:05 Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Petru Ludwigovi.