Schillerová (ANO): Zrušení EET byl ryzí populismus ODS

11.06.2023 14:04 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k aktuálnímu výběru daní

Schillerová (ANO): Zrušení EET byl ryzí populismus ODS
Foto: Archiv Aleny Schillerové
Popisek: Alena Schillerová, předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO

Vážení přátelé, už mi leze krkem populismus ODS, která se snaží zalíbit podvodníkům na daních. Řekněme si to s konečnou platností a otevřeně. Někdo daně odvádí bez reptání, někdo „optimalizuje,“ a někdo podvádí bez skurpulí. Každý národ na světě je složen z těchto tří skupin. To je pravda, ke které jsme se já a Andrej Babiš na ministerstvu financí postavili čelem. I proto jsme srazili šedou ekonomiku z 15 na 9 procent hrubého domácího produktu, i proto jsme snížili zadlužení naší země z Kalouskových 44,4 procent na 30 procent před covidem.

Vzpomínám na 1. leden roku 2016. Byla to přelomová chvíle. Spustili jsme elektronickou evidenci tržeb, a víte, co nám tehdy řekli zástupci restauratérů a hoteliérů? Člověk by si myslel, že se budou pohoršeně bránit, že budou nadávat na „státní šikanu“ a „šmírování“.

Bylo to úplně naopak.

Změnu poměrů otevřeně přivítali. A víte proč? Protože to jsou lidé z praxe. Ne ideologové. Chtějí žít, podnikat, prosperovat a byli jen rádi, že jsme jim pomohli odplevelit vlastní řady od šizuňků, kteří jsou nekalou konkurencí těm poctivým.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.