Schwarzenberg: To, co se odehrává nyní, je pro srandu králíkům

18.10.2021 7:33 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k dění kolem prezidenta Zemana

Schwarzenberg: To, co se odehrává nyní, je pro srandu králíkům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Prezident je vážně nemocný, to je zajisté znepokojující a smutná zpráva. Není to ovšem nic neobvyklého, děje se to i v jiných zemích. Ale jistě se okolo toho neodehrává takové divadlo jako u nás. Z Hradu není možné vypáčit zprávu jak vážný jeho stav je, ani jaká je jeho prognóza a odvolávají se na lékařské tajemství.

Hlava státu ovšem není obyčejný občan a my máme na základní informace o stavu prezidenta a jeho schopnosti vykonávat svůj úřad právo.

Ve čtvrtek se k prezidentovi údajně dostavil uveden kancléřem předseda Sněmovny. Obešli při tom veškerá pravidla a lékaře a předseda Vondráček sdělil, jak se prezidentovi daří dobře. Nemocnice se proti tomuto postupu ohradila a dokonce i předseda strany, za kterou předseda Sněmovny kandidoval, považuje toto chování za pochybné.

Snad se někdy naučíme civilizovanému zacházení s nemocnými a otevřenému přístupu k politikům, na jejichž zdraví závisí také osud republiky. To, co se odehrává nyní, a je mi líto, že to musím takto napsat, je pro srandu králíkům. Opravdu to neodpovídá demokratickým pravidlům a řádu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…