Seďa (ČSSD): Hříchy radniční koalice – Hřích třetí: Zatajování informací před občany

14.09.2022 14:32

Je to jednoduché. Pokud zástupci občanů neříkají pravdu a tají informace před občany, pak nezastupují své voliče - občany města. Pokud toto jednání chceme změnit, je třeba volit opoziční kandiáty.

Seďa (ČSSD): Hříchy radniční koalice – Hřích třetí: Zatajování informací před občany
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Současná radniční koalice v Uherském Hradišti velmi ráda informuje občany o úspěších města. 

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí
Naproti tomu úzkostlivě tají informace, které by jí mohly uškodit. Příkladem je výstavba nové spalovny nebezpečného zdravotnického materiálu v areálu Uherskohradišťské nemocnice a.s. Nikdo nezpochybňuje potřebu likvidovat nebezpečný odpad, ale tato likvidace by neměla ohrožovat životní prostředí obyvatel města. Ano, může být stokrát opakováno, že spalovna bude moderní s menšími negativními dopady na životní prostředí než ta stávající. Nicméně nikdo nezodpověděl na otázku, proč se staví daleko výkonnější spalovna a proč se zdravotnický materiál nevozí ke spálení v dnes již fungujících spalovnách nebezpečného odpadu. Radnice, která se stala povolujícím orgánem nechtěla o tomto nejen informovat širokou veřejnost, ale zároveň nechtěla odpovědi na výše položené dotazy.

V okolí spalovny bydlí více jak 6000 obyvatel města a nikdo, ani sebelepší technické řešení, nemůže zajistit 100% bezpečnost spalovny. Zároveň obyvatelé budou zatížení hlukem a smradem z dané spalovny. Proto je otázkou, proč vlastně radnice do poslední chvíle tajila tuto výstavbu. Na to si musí každý občan města Uherské Hradiště zodpovědět sám.

Převzato z Profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Ženíšek: Na naší zemi mi moc záleží, jako ministr mám tyto priority

23:07 Ministr Ženíšek: Na naší zemi mi moc záleží, jako ministr mám tyto priority

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nástupu do funkce ministra pro vědu, vývoj a inovac…