Senátor Valenta: Zakáží nám kávu?

10.02.2018 10:20

Slovácký senátor na facebookovém profilu k zákazům a regulacím

Senátor Valenta: Zakáží nám kávu?
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

A už to začíná. Nejdříve to bylo varování před cigaretami, pak přišly zákazy kouření a podle všeho si někdo už brousí zuby také na cigaretovou prohibici. Ale to je asi jen začátek.

V kontextu s tímto vývojem se v Kalifornii objevují snahy začít varovat také před údajně škodlivými dopady popíjení kávy. Proto by tamní kavárny měly vyvěšovat varovné cedulky. A co přijde příště? Zákaz pití kávy? A další v pořadí bude zákaz konzumace škvarků nebo bůčku?

Lidé jsou přeci sami zodpovědní za své životy a nepotřebují obří státní aparát k tomu, aby vymýšlel stále nové a nové zákazy, které je mají ochránit tu před cigaretami, tu před kávou, tu před tučným masem. Lidé si to bohužel stále nechávají líbit a neuvědomují si, že se tolerancí přehnaných regulací připravují o část své svobody a zároveň nechávají vedle sebe růst obří státní moloch, který bude potřebovat stále více úředníků, kontrolorů i peněz z daní nás všech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…