Starosta Jedlička: Žamberk získal dotaci na další rekonstrukce ve městě

28.08.2021 7:37

Město Žamberk bylo úspěšné s žádostmi o dotace na 2. etapu rekonstrukce chodníku v ulici Zámecká, rekonstrukci radnice i na nový dopravní automobil pro jednotku SDH

Starosta Jedlička: Žamberk získal dotaci na další rekonstrukce ve městě
Foto: wikipedia
Popisek: Žamberk.

Státní fond dopravní infrastruktury schválil pro město Žamberk finanční podporu ve výši 565 529 Kč na realizaci akce "Chodník Zámecká Žamberk - 2. etapa".

Anketa

Chcete, aby byl Andrej Babiš premiérem až do roku 2025?

79%
18%
hlasovalo: 17640 lidí

Plánovaná rekonstrukce chodníku podél frekventované silnice I/11 navazuje na předchozí 1. etapu a zahrnuje úsek od křižovatky ulic Zámecká a Tyršova směrem k rekreačnímu areálu Pod Černým lesem v délce 149,5 m. Předpokládané celkové náklady akce činí 1 225 076 Kč.

Dále byla městu poskytnuta dotace na akci "Rekonstrukce veřejné budovy radnice, Masarykovo náměstí 166, Žamberk" ve výši 2 527 361 Kč. Poskytovatelem dotace je Ministerstvo pro místní rozvoj ČR z programu Podpora rozvoje regionů. Jedná se o rekonstrukci elektroinstalace spočívající v provedení nové kabeláže, součástí bude také výměna svítidel za úsporná LED svítidla, částečně dojde k vybudování sádrokartonových podhledů, výmalbě a výměně podlahových krytin v kancelářích. Rekonstrukce elektroinstalace bude zahrnovat také instalaci zabezpečovacího systému. Celkové předpokládané výdaje jsou 3 999 638 Kč.

V letošním roce se podařilo rovněž získat dotační podporu na pořízení dopravního automobilu pro jednotku SDH, a to ve výši 450 000 Kč od Ministerstva vnitra ČR a 300 000 Kč od Pardubického kraje. Hasičské vozidlo bylo vysoutěženo za 1,5 mil. Kč.

Město bylo úspěšné i v podávání žádostí o poskytnutí dotací od Pardubického kraje. Z programu Podpora kultury a památkové péče v Pardubickém kraji na rok 2021 město obdrží dotaci na projekt "Žamberk, Vojáčkovy sady, pomník obětem I. světové války, obnova" ve výši 40 000 Kč. Ze stejného programu město obdrží dotaci na projekt "Žamberk, venkovský dům, Betlém čp. 326, obnova exteriéru a komínu domu Prokopa Diviše" ve výši 50 000 Kč, dále na pořízení zvlhčovače do depozitáře a expozice Městského muzea Žamberk 20 000 Kč. Z programu péče o životní prostředí v Pardubickém kraji v roce 2021 město obdrží dotaci 30 000 Kč na projekt Vracíme zahradě život pro Základní školu Žamberk, 28. října 581.

Za skvěle odvedenou práci při přípravě projektových žádostí děkuji všem zaměstnancům městského úřadu, kteří se na ní podíleli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Jurečka v kostce

8:19 Mašek (ANO): Jurečka v kostce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodově reformě ministra Jurečky