Žamberk: Skatepark. Zahajujeme výstavbu

18.03.2021 16:01

Letitá potřeba řešení podoby skateparku konečně spěje do svého závěru. V loňském roce byla provedena projektová příprava, v zimních měsících se podařilo vysoutěžit zhotovitele a ve schváleném rozpočtu jsou připraveny finanční prostředky na realizaci.

Žamberk: Skatepark. Zahajujeme výstavbu
Foto: wikipedia
Popisek: Žamberk.

22. března 2021 proběhne předání staveniště a budou zahájeny práce, stavba by měla být dokončena 8. června 2021 a již o letošních letních prázdninách bude sloužit svým uživatelům. Realizace bude mít svá specifika a některé práce (speciální betonáže a související broušení) budou probíhat i v nočních hodinách.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

Návrh rekonstrukce skateparku a jeho vazeb na okolí vychází ze zachování jeho stávající urbanistické struktury a funkce veřejné plochy nabízející odpočinek i aktivní rekreaci v městském prostředí. Stávající již nevyhovující asfalt nahradí hladká betonová plocha navržená pro kolečkové sporty, která bude doplněna překážkami, přístupovým chodníčkem ze zámkové dlažby, mobiliářem, oplocením a drobnými sadovými úpravami. Přesná podoba oplocení bude ještě diskutována a upřesněna, stejně jako typ a rozmístění mobiliáře.
 
Náš skatepark není závodním sportovištěm a ani jím být nemá. Jeho účelem je nabídnout lehce adrenalinové, ale zároveň bezpečné vyžití sportovcům na kolečkových bruslích, skateboardech, koloběžkách a kolech a místo k setkávání mládeže, která již opustila dětská hřiště. Doufáme, že se stavba povede v termínu a vysoké kvalitě a stane se oblíbeným místem pro trávení volného času mládeže a zajímavým sportovištěm pro začínající závodníky, než se přesunou na profesionální dráhy.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

19:06 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného javoru v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…