Ťok: Tento týden se v OVM mluvilo o mně beze mě

26.03.2018 20:43

Už mnoho let každou neděli odpoledne rozhoduje Václav Moravec, o čem se bude příští týden mluvit. Tento týden se v OVM mluvilo i o mně, a to v souvislosti s tím, že jsem původně měl být spolu s poslancem Stanjurou ve studiu, avšak účast jsme odmítli.

Ťok: Tento týden se v OVM mluvilo o mně beze mě
Foto: Ministerstvo dopravy
Popisek: Ministr dopravy Dan Ťok

Rád bych alespoň touto formu veřejnosti vysvětlil, proč jsem skutečně do OVM tuto neděli nešel, respektive s účastí souhlasil a později ji odmítl.

Především šlo o zvolená témata, kterými mělo být rozšíření mýta a mýtný tendr. V posledních čtrnácti dnech jsem snad ani nemluvil o ničem jiném a velmi pochybuji, že o tom chtěl někdo mluvit i další týden. Všechno už zaznělo nejméně stokrát a nic nového vzhledem k probíhajícímu tendru zaznít nemůže. S panem Moravcem jsem telefonoval a snažil se mu vysvětlit, že žádné podrobnosti o tendru nemohu sdělovat, neboť mi to neumožňuje zákon.

Osobně nemám rád politiky, kteří jdou do televize, aby tam vyprávěli, že nemohou nic říct. A protože bych se zjevně dostal do stejné pozice, raději jsem nakonec účast odmítl.  Nemohu riskovat, že dám nějakou nešťastnou poznámkou Kapschi nebo komukoli jinému záminku k napadání tendru. Má naděje, že to pan Moravec pochopí, se nenaplnila. Namísto toho mi dal na srozuměnou, že za trest namísto mě pozve někoho, kdo se mi nebude líbit.

Když nás Václav Moravec do svého pořadu zval, měla být doprava tématem první hodiny vysílání. Pak ale usoudil, že týden přinesl aktuálnější události a rozhodl se dopravu přesunout až na druhou hodinu. Nejsem to tedy já, kdo začal rozlišovat mezi první a druhou hodinou podle její atraktivity. Diváci, kteří dokážou sledovat politickou debatu moderovanou Václavem Moravcem více než hodinu, mají můj obdiv a tímto se jim omlouvám. Pokud by ale náš telefonát slyšeli, věřím, že by také nepřišli.

Pomstou za moje odmítnutí bylo pozvání bývalého ministra Prachaře. Obvykle slova svého předchůdce nekomentuji, ale přece jen asi stojí za připomenutí, že to byl on, kdo za několik měsíců ve funkci zdržel výstavbu Pražského okruhu o několik let, rozložil ŘSD a připravil návrh zákona o liniových stavbách, který dodnes aspiruje na titul legislativní zmetek století. Jeho kvalifikací pro účast v pořadu byla záruka, že mi to natře, za což by se věrným divákům měl zase omluvit pan Moravec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice