Volfová (ANO): Město udělalo další krok k cyklostezce do Nového Boru

30.07.2020 5:35

Česká Lípa již má projektanta, který navrhne její část zamýšlené cyklostezky, která by město propojila se sousedním Novým Borem. O přidělení veřejné zakázky rozhodli českolipští radní na svém jednání v červnu letošního roku.

Volfová (ANO): Město udělalo další krok k cyklostezce do Nového Boru
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Jitka Volfová

Zpracování projektové dokumentace bude mít na starosti firma ADVISIA s.r.o., která zakázku získala za cenu 480 tisíc Kč, což je cena výrazně nižší, než město předpokládalo. Projektová dokumentace by měla být hotová na jaře 2021. „Do doby pro zpracování projektu není zahrnuta lhůta správního řízení pro vyřízení stavebního povolení a také doba nutná pro výkup potřebných pozemků. V místě, kudy by měla cyklostezka vést, totiž město nevlastní téměř žádný pozemek. Doufejme, že se podaří se všemi majiteli domluvit rozumně a během krátké doby, aby mohla cyklostezka vzniknout co nejdříve,“ uvedla starostka České Lípy Jitka Volfová.

Cyklostezka mezi Novým Borem a Českou Lípou je společným projektem obou zmíněných měst. Cílem je zajistit pro cyklisty, kteří nyní pro rychlé spojení využívají přetíženou silnici I/9, hlavně bezpečí. V rámci projektu by měla být vybudovaná více než pět kilometrů dlouhá cyklostezka právě podél silnice I/9. Práci na cyklostezce začalo v roce 2018 město Nový Bor, Česká Lípa se k projektu iniciativně přidalo. Obě města pak společně financovala vypracování vyhledávací studie. Projekt a samotné vybudování cyklostezky na svém území si už každé město bude platit ze svého.

Začátek českolipského úseku je naplánovaný v křižovatce Dolní ulice se silnicí I/9 ve „Starých Ladech“, konec pak je na začátku obce Pihel, a to na křižovatce s účelovou komunikací před autobusovou zastávkou v obci. Ve směru z České Lípy na Nový Bor tedy cyklostezka povede po levé straně.

Součástí zakázky je kromě zpracování projektové dokumentace také průzkum a návrh přesné trasy cyklostezky, inženýrská činnost pro získání všech nutných povolení, spolupráce na výběru zhotovitele stavby a autorský dozor. Hodnotícím kritériem byla nejen cena, ale také odborná způsobilost vedoucího projektu. Na zpracování projektu město podalo žádost o dotaci ve výši 500 tis. Kč na Liberecký kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.