Evropské fondy vysychají. Žádostí neubývá

22.06.2009 14:24

Zájem o finanční pomoc ze strukturálních fondů a Fondu soudržnosti významně roste. V současnosti předložené projekty přesahují 230% alokace financí pro roky 2007 a 2008.

Evropské fondy vysychají. Žádostí neubývá

Čeští žadatelé k dnešnímu dni předložili již celkem 22 413 žádostí o dotace z evropských fondů, a to ve výši 490 miliard korun. Z toho bylo schváleno 7 099 projektů, které představují částku 131,4 miliardy korun. Z uvedeného vyplývá, že schválené projekty v současnosti v České republice pokrývají 62,4% z alokace pro léta 2007 a 2008, která má být vyčerpána do konce roku 2010 respektive 2011.

Národní orgán pro koordinaci (NOK) zaznamenal meziměsíční nárůst podaných žádostí o 5,8%. Dosud předložené projektové žádosti přitom pokrývají více než 230% alokace na roky 2007 a 2008. Zájem o finanční pomoc ze strukturálních fondů a Fondu soudržnosti je tedy vysoký.

Nejvyšší stav schválených projektů vykazují regionální operační programy (ROP) Jihovýchod, Jihozápad a Severovýchod. Naopak, nejnižší stav schválených projektů je v operačních programech (OP) Praha Adaptabilita, Životní prostředí a Vzdělání pro konkurenceschopnost. Proplaceno příjemcům již bylo 10,2 miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bla

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…