Hrůza demokracie. Jak má Sommerová a další strach z lidí

25.02.2024 21:44 | Komentář

Co je to demokracie? Když režisérka Sommerová, komentátor Alexandr Mitrofanov nebo třeba někdo z Milionu chvilek mluví o demokracii, představují si něco diametrálně odlišného od toho, jak byl tento systém zamýšlen. Naopak, podle jejich názoru je nejvíce demokratické, když je moc od „lidu“ co nejvíce vzdálena. Proč? Inu, „lid“ je nevzdělaný a nedá se mu věřit. Zkrátka a dobře, když dotyční mluví o demokracii, mají na mysli systém, ve kterém je co největší podíl moci držen intelektuály. Jim nakloněnými intelektuály.

Hrůza demokracie. Jak má Sommerová a další strach z lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Akce spolku Milion chvilek s názvem Česko proti strachu: společně na Václavák

Už jsem jednou psal, že z jedné strany zde dochází, řekněme, k nepochopení, co to je demokracie, jak funguje, respektive jak by měla fungovat, aby fungovala.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

"Intelektuálové" se šíleně bojí, že bude odhalena jejich společenská neužitečnost,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 26.02.2024 12:35:26
změřeni, zváženi a shledáni velice, VELICE LEHKÝMI. Obzvlášť ti humanitního "vzdělání". Proto neustále vstupují do kola dějin a volají: "Tady jsem, vyslechněte mě!". Mají děsivý strach, že vyjde najevo, že jsou zbytečnými personami. Sami to o sobě vědí. Proto sráží lidi skutečné práce a ještě jim závidí jejich užitečnost. Jejich pozici krásně vysvětlí slavná "Cesta ke hvězdám". Představme si, že lidstvo vynalezlo pohon, který k další obyvatelné planetě poveze poutníky. Ale může letět jen jedna loď a Vy jste její kapitán s právem vybrat posádku. Koho vezmete? Dobrého pekaře nebo Mitrofanova? Dobrého opraváře, co umí s hasákem nebo Halíka, aby žvanil nesmysly a trápil posádku? Cukrářku nebo Sommerovou? Zedníka nebo Marečka Bendůj? Řezníka, co umí jitrnice z dovezených zvířat nebo Moravce z ČT24. Myslím, že volba je lehčí, než si Sommerová myslí. Jsou to ve většině nuly. Hloupé, užvaněné, zbytečným životem proplouvající nuly. A v hloubi duše to o sobě vědí a proto beznadějně řvou. NULY!!!!

|  15 |  0

Další články z rubriky

Harrisová? Guláš názorů, ze kterého se dělá šoufl, řekl nám senátor

21:44 Harrisová? Guláš názorů, ze kterého se dělá šoufl, řekl nám senátor

Trump, nebo Harrisová? Zvolení kterého z kandidátů americkým prezidentem by pro svět bylo lepší? Par…