Bárta: Mají na mě další špínu. Scházejí se

08.05.2011 14:32

Exministr dopravy a kandidát na šéfa Věcí veřejných Vít Bárta očekává další útok na svou osobu. A naznačuje, že přijde od dvojice Tluchoř – Kočí. Na svém Facebooku své příznivce varoval, že mohou v budoucnu očekávat další "odhalení" na jeho adresu. Oni se nescházejí po hospodách zbytečně, doplnil Bárta pro ParlamentníListy.cz.

Bárta: Mají na mě další špínu. Scházejí se

Bárta varuje před tím, že proti němu budou pokračovat útoky. Za tím vidí dvojici svých nepřátel. Bývalou véčkařku Kristýnu Kočí a Petra Tluchoře z ODS. Ti podle Bártova přesvědčení plánovali, jak by se vláda mohla obejít bez Věcí veřejných s pomocí přeběhlíků.

Exministr počítá s tím, s tím, že v budoucnu přijdou další rány pod pás. „Tluchoř a Kočí nechodí do hospody jen kvůli počasí. Je to jen důkaz, že skočila šarvátka a válka bude pokračovat. Proto upozorňuji své příznivce i na pokračující negativní kampaň, která přijde," uvedl pro ParlamentníListy.cz Bárta. Očekává tedy další nařčení poté, co byl médii obviněn z uplácení vlastních poslanců nebo snahy ovládnout politiku skrze bezpečnostní agenturu ABL.

Zaregistruj se a vyhraj. Více info

My jsme ústupky dělali

Vít Bárta tvrdí, že není naštvaný, ale spíš smutný ze situace, která ve vládě a vůbec ve vrcholové politice panuje. „Na Facebooku jsem v sobotu přenesl svůj smutek z vyjádření premiéra, ze kterého vyzařuje ambice ústupu a tlumení a zapomenutí. My, jako Věci veřejné jsme udělali mnoho ústupků, jen protože jsme brali ohled na nestabilitu ODS a nyní se zdá, že je ambice na vše zapomenout," sdělil ParlamentnímListům.cz Bárta, který tráví víkend s manželkou na kole v jižních Čechách.

K tématu:
Bártu popudil Nečasův rozhovor: To premiér nemyslí vážně

Odpadlík z Věcí veřejných, poslanec Stanislav Huml naprosto seriózně prohlašuje, že rozhodně nic proti Vítovi Bártovi neplánuje. „Já si spíš myslím, že si prohlíží vlastní svědomí a kalkuluje, co by na něj tak ještě mohlo vyplavat. Takže se raději dopředu jistí a upozorňuje na to, že se asi v budoucnu najde něco, co nebude až tak úplně legální nebo průhledné," řekl ParlamentnímListům.cz Huml. Kristýna Kočí ani Petr Tluchoř na dotazy redakce nereagovali.

Napsali jsme:
Bártu popudil Nečasův rozhovor: To premiér nemyslí vážně
VV jsou nad hrobem. Víme, co musí zkusit udělat
Nebudu se chodit doprošovat do ABL, ohradil se Tluchoř
Bárta musí spěchat. Regiony ho chtějí mít na volebním sjezdu "čistého"

Nebylo by to poprvé aneb Minulé kauzy

Pro své kritiky je Vít Bárta člověkem, který chce propojit politiku s byznysem. V říjnu 2008 předložil manažerům své někdejší bezpečnostní agentury ABL plán dalšího hospodářského růstu firmy zahrnující ovládnutí veřejného prostoru pomocí strany Věci veřejné a ovlivňování konkurenčních firem a zákazníků. Dokument obsahoval podle Bártových kritiků kromě jiného také návrh konkrétních metod ovlivňování, například infiltraci a sledování konkurence.

Bártovi nepomohly ani kauzy se sledováním regionálních politiků jeho detektivy, ani „obálky" pro členy strany Věcí veřejných.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…