Krampol o přátelství s Paroubkem: Jako bych měl cejch, taky po mně šli

23.08.2011 6:51

O Jiřím Paroubkovi, expředsedovi ČSSD, se již delší čas spekuluje, že svoji zatím domovskou stranu v nejbližších týdnech opustí. To, zda založí jinou stranu, či přejde k národním socialistům, tak vůbec není jisté. Jednu jistotu však Paroubek má - a to podporu Jiřího Krampola. Ten se ParlamentnímListům.cz svěřil, že musel kvůli přátelství s politikem čelit řadě nepříjemností, přesto averzi živenou médii vůči Paroubkovi prý nikdy nedokázal pochopit. "Absolvoval šestiletý hon na čarodějnice. A já často s ním," popsal herec a moderátor.

Krampol o přátelství s Paroubkem: Jako bych měl cejch, taky po mně šli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Krampol

"Žádné straně bych já osobně svoji energii nevěnoval. Myslím, že herci by se neměli v politice angažovat. Ovšem s Jirkou Paroubkem se znám více než dvanáct let, vím, že to myslí s touhle zemí dobře a i když si prošel šestiletým honem na čarodějnice ze strany masmédií, určitě ho budu podporovat dál," reagoval pro ParlamentníListy.cz herec a moderátor Jiří Krampol.

Čtěte také:

Na důkaz toho, jak zkázonosné může být to, když se herec zaplate do politiky, zavzpomínal na nedávno zemřelou herečku Jiřinu Švorcovou. "Jakmile se herec začne politizovat, je to špatně, kdyby Švorcová zasvětila svůj život herectví, ale nikoli politice, byla by výborná herečka, na kterou by se z úctou vzpomínalo. Takhle se o ní mluví jako o komunistické fanatičce," uvedl dál Krampol k tématu.

Čtěte také:

Spadla Eiffelovka? Asi je na vině Paroubek. Jako by mohl za všechno...

Podle něj, kdyby prý spadla Eiffelovka, byl by obviněn Paroubek, že za to může. "Paroubek možná neudělal všechno dobře, ale to, co se proti němu rozehrávalo, opravdu nebylo fér. Když on vstoupil do vedení sociální demokracie, nevedla si v té době ta strana příliš dobře. On ji vykřesal z popela, vytáhl ji do výšin. Stejně jako Mirek Topolánek, se kterým pak nakonec zametli i jeho spolustraníci během jednoho týdne, byl a je Jirka Paroubek lídr a vůdce. Na své možnosti dělal on, i Topolánek vše, dokonale," popsal dále svůj názor pro ParlamenntíListy.cz Jiří Krampol.

Čtěte také:

I v dobách, kdy objížděl Krampol s bývalým šéfem sociálních demokratů republiku se zábavným programem, už musel čelit spolu s ním ostré kritice médií - a to, že úroveň jejich pořadu odpovídá "páté cenové". "No měli jsme tam řadu významných hostů typu Arnošta Lustiga, kteří opravdu v životě mnohé dokázali, argumentovat, jak to tedy ve skutečnosti bylo, je pro ty, co chtějí vědět pravdu, snad zbytečné. Dělali jsme spolu i různé dobročinné akce - už v době, kdy seděl Jirka Paroubek na pražském magistrátu. Poté jeho politická kariéra nabrala strmý růst, ale to jsem se s ním měl kvůli tomu přestat bavit a přecházet na druhý chodník? Lidé mně to přitom hodně vyčítali," svěřil se Krampol.

Vše k tématu: Jiří Paroubek

Přátelství s Paroubkem brali mnozí jako nepříjemný cejch

Díky přátelství s Jiřím Paroubkem musel proto herec a moderátor čelit nejen kritice, ale často i nepříjemným situacím. "Dobře to pojmenoval můj kamarád, textař Pavel Vrba. Když jsem se někde ve společnosti ukázal s Jiřím Paroubkem, řada lidí se ke mně chovala tak, jako kdybych se zpřáhl s nějakým příslušníkem nacistů. Ta nenávist k němu vyživovaná vydatně médii byla prostě neuvěřitelná a samozřejmě se svezla i na mě. Jako bych byl ocejchovaný," svěřil se ParlamentnímListům.cz Krampol.

Jak však dodal, vzhledem k tomu, že pokládá Jiřího Paroubka za svého přítele, určitě se za své přátelství a i případnou jeho podporu nebude stydět ani nadále. Naopak, i v případě založení Paroubkovy nové strany, bude stát nadále Krampol při něm.

Čtěte také:

"Myslím, že to řekl kdysi Miloš Zeman k voličům - že pokud někoho chtějí volit a dát mu svůj hlas, měli by sledovat a podívat se za tím, co ten dotyčný člověk dokázal, co má za sebou. A  to je pro mě rozhodující," uzavřel pro ParlamenntíListy.cz Krampol.

Odchod Paroubka stále nejistý

Podle aktuálních informací posledních dnů, prý odchod Jiřího Paroubka z ČSSD ještě není zdaleka jistý. A jeho přestup do České strany národně socialistické 2005, o kterém se mluví jako o hotové věci, zdaleka není definitivum.

Bývalý předseda sociální demokracie a expremiér řekl totiž počátkem tohoto týdne pro ParlamentníListy.cz, že za určitých podmínek v oranžové straně zůstane. A uvedl, za jakých podmínek stranu neopustí. A Paroubek upozornil na to, že špičky ČSSD mají na rozhodnutí jen několik týdnů.

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka chce totiž Jiřího Paroubka udržet ve straně. Sám přiznává, že hlasy které by Paroubek odnesl, by sociální demokracii chyběly.

Čtěte také:

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…