Křest kalendáře v boji proti rozstroušené skleróze

26.10.2013 0:01

Nadační fond IMPULS pokřtil za účasti významných hostů kalendář na podporu boje proti roztroušené skleróze ...

Křest kalendáře v boji proti rozstroušené skleróze
Foto:
Popisek:

Minulý víkend byl v divadle ABC v rámci koncertu zpívající klavíristky Hany Robinson slavnostně pokřtěn kalendář renomovaného fotografa Roberta Vana. Kalendář pro rok 2014 s tematikou Klapzubovy jedenáctky Vano nafotil spolu s fotbalisty národní reprezentace bez nároku na honorář. Výtěžek z prodeje poputuje na podporu projektu ReMuS nadačního fondu IMPULS podporující výzkum a léčbu pacientů s roztroušenou sklerózou. Moderování tohoto večera, kterého se zúčastnilo více než 250 hostů, se ujal Petr Vondráček. Kmotry kalendáře se vedle autora stali fotbalisté Vladimír Šmicer, Horst Siegel, Ivan a Pavel Haškovi, předsedkyně České asociace fotbalových hráčů Markéta Haindlová a dědic autorských práv po Eduardu Bassovi Pavel Schwendt.

„Člověk musí pořád chtít něco víc a někam výš. Po celý život…, slýchávali členové slavné Klapzubovy jedenáctky. Chceme ukázat, že pro všechny platí, jak je důležitá soudržnost, vůle a poctivé cvičení,” uvedla v úvodu večera důvod vybrané tematiky ředitelka Nadačního fondu IMPULS Jana Vojáčková. Jazzové tóny zpěvačky Hany Robinson publikum příjemně naladily. Samotný křest probíhal ve velmi přátelské atmosféře, ke které přispěl i netradiční způsob křtu zvolený pořadateli. Kmotři házeli miniaturní fotbalové míče na zvětšenou úvodní fotografii kalendáře. Pokřtít kalendář mohli i hosté v publiku, kteří měli míčky přilepené u sedadel a za zvuku znělky UEFA si tak každý mohl na fotografii hodit. Ta zobrazovala detail nohou v rozběhu s fotbalovým míčem, ke kterým se přiznal Horst Siegel s komentářem: „Mám radost z toho, že mohu svým dílem přispět na pomoc lidem, kteří to moc potřebují. Navíc, fotografování s Robertem Vanem bylo velmi zábavné.“   

Vladimír Šmicer a Horst Siegel se ujali prodeje kalendářů, kterých se během večera  prodalo  86 kusů. První spokojení majitelé si odnesli svůj kalendář na rok 2014 s podpisy fotbalistů a fotografa Roberta Vana. Poděkování patří nejen všem účastníkům a hostům večera, ale také těm, kteří se nechali zvěčnit na fotografiích jednotlivých měsíců a podpořili tak dobrou věc. Jmenovité poděkování patří: Ivanu Haškovi, Martinu Vaniakovi, Vladimíru Šmicerovi, Jiřímu Šmicerovi jr., Horstu Siegelovi, Jiřímu Novotnému, Janu Kollerovi, Jiřímu Jarošíkovi, Pavlu Horváthovi, Pavlu Haškovi a Ivanu Haškovi jr.

Kalendář, který byl vytištěn v limitované edici,  je možné si i nadále objednat na e-mailových adresách info@multiplesclerosis.cz a nedbalova@multiplesclerosis.cz, na telefonním čísle 736 641 888 nebo osobně v provozovně Nadačního fondu IMPULS Na Pankráci 420/54, 140 00 Praha 4.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…