Kvůli Randákovi trpí i děti Nagyové. I proto je prý stíhán

01.11.2012 9:59

Jeden z kandidátů na prezidenta Karel Randák je stíhán za to, že údajně zveřejnil informace o finančním ohodnocení poradkyně premiéra Jany Nagyové. Čím obvinění policisté vysvětlují? Poradkyně utrpěla újmu, neboť ji slovně napadají lidé na ulici, kteří ji poznají, ačkoli nejde o osobu, která by se veřejně angažovala v politice. Tento tlak veřejnosti dopadá i na její děti. Zprávu přináší čtvrteční Lidové noviny.

Kvůli Randákovi trpí i děti Nagyové. I proto je prý stíhán
Foto: red
Popisek: Karel Randák má v Nadačním fondu proti korupci na starosti vyšetřování

„Lidé ji poznávají na ulici, kdy často dochází k osočování ze strany neznámých osob. Stává se terčem nadávek a nepříjemných poznámek. Což zažívají i dcery poškozené, kdy zveřejnění informací má dopad na její rodinný život,“ stojí v policejním dokumentu.

Bavili jsme se jen o práci

Stojí ale na počátku těchto útrap skutečně Randák? Kriminalisté se domnívají, že ano, neboť se opakovaně sešel s jednou ze zaměstnankyň Úřadu vlády a to na přelomu roku, kdy došlo k úniku informací o platu poradkyně premiéra. Randák sice setkání se ženou z Úřadu vlády přiznává, ale upozorňuje, že spolu hovořili o případném novém zaměstnání pro ženu, která z Úřadu vlády právě odcházela.

„Tato osoba hledala zaměstnaní a pouze se zajímala, zda nemáme volné místo v Nadačním fondu proti korupci,“ říká k tomu Randák. Za zmínku stojí, že Randák bude pátým člověkem, kterého policie stíhá za zveřejnění nepatřičných informací, tedy pokud nebude jeho stíhání ještě zastaveno státním zástupcem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…