„Měli jsme to udělat.“ Zahradil opět šťouchá do ODS

06.08.2023 21:21 | Monitoring

ODS se podle europoslance Jana Zahradila nikdy nevzpamatovala z toho, jakou chybu udělala v roce 2013. Podle jeho slov měla totiž strana nechat projít Rusnokovu vládu a nechat ji vládnout až do řádných voleb v květnu 2014. Svým tehdejším rozhodnutím ODS podle něj otevřela dveře Andreji Babišovi (ANO).

„Měli jsme to udělat.“ Zahradil opět šťouchá do ODS
Foto: Repro Info.cz
Popisek: Europoslanec ODS Jan Zahradil

„Zítra tomu bude deset let, co vláda Jiřího Rusnoka nezískala důvěru Sněmovny. S tímto časovým odstupem si dovoluji tvrdit, že tehdy udělala ODS zcela zásadní strategickou chybu, která rozhodla o našem dalším osudu v podstatě až do dnešních dnů. Měli jsme tehdy Rusnokovu vládu nechat projít (třeba odchodem při hlasování) a nechat ji vládnout až do řádných voleb v květnu 2014. Získali bychom čas, zkonsolidovali se, setřásli ze sebe nejhorší dopady aféry Nečas/Nagyová. Za těch devět měsíců by se bývalo už ukázalo, že šlo hlavně o prokurátorsko/policejní puč Ištvana a Šlachty,“ poznamenal europoslanec Jan Zahradil.

„My jsme to ale chtěli v záchvatu emocí ‚nandat‘ Zemanovi, sestřelili Rusnoka, hnali se bez rozmyslu do předem jasně prohraných předčasných voleb, a otevřeli jsme tak dveře Babišovi, kterému jsme svou zbrklostí také nedobrovolně napsali program. Všechno špatně,“ dodal Zahradil.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…