Lidé si myslí, že je politikům vše dovoleno, kritizoval vládu Zaorálek

10.12.2011 18:46

Za Lubomírem Zaorálkem prý chodí znepokojení občané s tím, že už nevědí, co mají dělat, že se s tou korupcí prostě vůbec nic neděje. Hlavní problém - anonymní akcie. Vláda se navíc podle Zaorálka ani nesnaží s nimi cokoliv udělat.

Lidé si myslí, že je politikům vše dovoleno, kritizoval vládu Zaorálek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

"Pan premiér se nedávno vyjádřil, že ve vlaku boje s korupcí poměrně vesele uháníme kupředu. A mně připadá, že pan premiér se nachází v nějakém jiném prostředí než já," řekl Zaorálek ve sněmovně. Svůj projev o víkendu umístil také na server Aktuálně.cz, do sekce blogy.

"Já jsem 25. listopadu přijal delegaci Asociace samostatných odborů, která mě požádala, abych Sněmovně předložil návrh na ustavení parlamentní komise za účasti občanské veřejnosti pro dohled nad vyšetřováním korupčních afér," řekl Zaorálek. Podle odborářů totiž není jisté, zda se někdy vyšetří kauzy jako Opencard, ProMoPro, Diag Human, tanky T72, pandury, IPB nebo IZIP a veřejný dohled nad vyšetřováním by mohl vést ke zproštění politického vlivu na tento proces.

Lidé jsou nevýslovně frustrovaní

To se mu zdá legitimní, vláda o tom ale nechce slyšet. Ochota skutečně bojovat proti korupci tak podle něj není víceméně žádná. "Konkrétně uvedu například to, co se událo v ústavněprávním výboru, kde se projednával zákon o obchodních korporacích a kde došlo k tomu, že byla přijata taková právní úprava obchodních společností, která počítá s tím, že účinnost toho zákona bude někdy v polovině roku 2015. Ještě podstatnější je, že - jak jsem se seznámil s tou úpravou - vlastně ten problém s anonymními akciemi vůbec neřeší."

"Lidé jsou nevýslovně frustrovaní a zklamaní ze situace, kdy mají dojem, že je vše dovoleno, že dokonce politikům je vše dovoleno bez ohledu na politické barvy," zdůraznil Zaorálek. "Patříme v tom často do jednoho koše." Navrhl proto zřízení parlamentní komise pro dohled nad vyšetřováním korupčních afér, ovšem návrh sněmovnou neprošel.

Čtěte:
Zaorálek: Jsem idiot, věřil jsem Grossovi. Mám skončit? Půjdu
Zaorálek: Kalouskovo hospodské věštění

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…