Šéf lidovců vyzývá Hanákovou: Paní ministryně, odejděte

12.02.2013 11:31

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek na svém blogu na serveru iDnes.cz vyzývá ministryni kultury Alenu Hanákovou (TOP 09/STAN), aby ze své funkce odešla. Vyčítá jí její nečinnost v oblasti rozvoje a udržení kultury v České republice.

Šéf lidovců vyzývá Hanákovou: Paní ministryně, odejděte
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

"Nelze než paní ministryni kultury Alenu Hanákovou (TOP 09/STAN), za její nečinnost v oblasti rozvoje a udržení kultury v České republice, vyzvat k odstoupení, píše doslova Bělobrádek. "Podle našich expertů je současná ministryně odpovědná za žalostný stav české kultury, do kterého se díky 'nekoncepci' celá oblast dostala," pokračuje.

Podle šéfa lidovců je Hanáková nejslabší ministryní resortu od roku 1990. Jménem celé strany se Bělobrádek vymezuje vůči současnému krácení finanční částky na podporu živé kultury a vyzývá ministryni kultury k okamžité rezignaci.

Výzva Gazdíkovi

Ačkoli se podle něj rozpočet Ministerstva kultury oproti loňskému roku mírně zvýšil, částka na podporu živé kultury se má neúměrně tomu snížit. "Podle naší Komise pro kulturu a sdělovací prostředky je tak vážně ohroženo několik desítek kulturních institucí a souborů v České republice," píše Bělobrádek.

"Myslím, že by se měl pochlapit např. pan poslanec Gazdík, předseda STAN (Starostové a nezávislí), za které na ministerstvu paní Hanáková sedí, uplatnit odpovědnost a převzít ministerstvo. Určitě by to byl krok k lepšímu," vyzývá šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…