Senátor odchází z ODS. Strana prý opouští pravicové ideály

13.01.2012 6:12

EXKLUZIVNĚ Podle informací ParlamentníchListů.cz z důvěryhodných zdrojů z ODS se po poslanci Michalu Doktorovi chystá další zákonodárce ODS opustit svou stranu. Z ODS plánuje odejít senátor za Náchodsko, obvod č. 47, Petr Pakosta.

Senátor odchází z ODS. Strana prý opouští pravicové ideály
Foto: senat.cz
Popisek: Bývalý senátor Petr Pakosta

Podle informací redakce má mít podobné důvody jako poslanec Michal Doktor: vadí mu údajné „zprivatizování“ místních, oblastních a regionálních buněk ODS pro podnikatelské zájmy. Strana prý opouští obhajobu pravicových idejí a mnoho jejích členů se stará jen o získávání dotací a kšeftů.

Pakostovi prý též vadí, že Petr Nečas nedostatečně hájí národní zájmy vůči Evropské unii a Francii a Německu. Podle jeho názoru by měl být premiér razantnější.

Sám senátor se ke svému odchodu nechtěl příliš vyjadřovat. „Nezlobte se, ale nebudu to komentovat. Více vám opravdu nemohu říct,“ řekl ParlamentnímListům.cz senátor.

Dlouholetý člen ODS. Kritik EU a Romů

Pakosta byl v roce 1990 byl zaměstnancem Občanského fóra v Rychnově nad Kněžnou. Po jeho rozpadu v roce 1991 pracoval jako manažer ODS v Náchodě. Od roku 1994 soukromě podniká v oboru ekonomie a jako daňový poradce. Je ženatý a má dvě dcery.

Členem ODS je od roku 1991. Od roku 2006 působí jako členem Senátu PČR, když v prvním kole voleb porazil dosavadního senátora Petra Fejfara z US-DEU v poměru 32,11 % : 13,94 % hlasů. Ve druhém kole potvrdil svou pozici a stal se senátorem se ziskem 57,69 % všech platných hlasů.

Petr Pakosta byl výrazným odpůrcem Lisabonské smlouvy a nyní již říká, že se Evropská unie rozpadne. Je též tvrdým kritikem nepřizpůsobivé romské menšiny a pozitivní diskriminace. Senátorovi Pakostovi letos vyprší jeho mandát. Není zřejmé, v jakých barvách ho bude obhajovat.

Nedávno se také zastal svého kolegy z horní komory Jaroslava Doubravy (Severočeši.cz), který se stal terčem kritiky jednoho romského sdružení za své výroky v ParlamentníchListech.cz. „S kolegou Doubravou máme sice odlišné názory, co se levice a pravice týká, ale v našich názorech na onu nepřizpůsobivou, velmi přizpůsobivou menšinu, jsme zcela zajedno. Pokud by snad předseda Senátu Milan Štěch pozval kolegu 'na kobereček' tak se rychle dopustím nějakých podobných výroků a půjdu s ním,“ vyjádřil Doubravovi podporu.

Pakosta také doufá, mnohokrát vyjádřil své přesvědčení, že EU co nejdříve skončí. Unii přirovnal k Sovětskému svazu: Že se EU rozpadne, o tom jsem přesvědčen. Je zde příliš velká paralela s někdejším SSSR, a ten se zdál být pevný a neohrožený a rozpadl se jako domeček z karet.“

Koncem loňského roku se také senátor Pakosta výrazně zastal prezidenta republiky, v reakci na článek levicového politologa Jiřího Pehe. „Pro pana Pehe platí jasně, že kdo chce psa bít, hůl si najde, což projevil i svým vyjádřením o vicekancléři Petru Hájkovi, novináři Adamu Bartošovi a panu prezidentovi. Ale psi štěkají a karavana jede dál. Pan Pehe si jen prská na bradu. Jen jen dalším důkazem toho, že mezi fanatickými vyznavači Evropské unie a bolševiky ze Sovětského svazu existuje úzká linka, zatím snad jen ideová. Bolševici totiž také rádi posílali odpůrce svého režimu do psychiatrických léčeben. Doufejme, že pan Pehe chystá pro odpůrce Evropského svazu socialistických republik gulag zatím pouze intelektuální," řekl tehdy ParlamentnímListům.cz 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…