Za nové hnutí Jihočeši 2012 bude kandidovat i Michal Doktor

14.01.2012 11:47

V podzimních krajských volbách bude v Jihočeském kraji kandidovat i hnutí Jihočeši 2012, jehož ustavující sněm se dnes uskutečnil v Mladé Vožici na Táborsku. Hnutí zvolilo do svého vedení mimo jiné i poslance Michala Doktora, jenž loni v listopadu na protest proti jmenování bývalého náměstka jihočeského hejtmana Martina Kuby ministrem průmyslu vystoupil z ODS.

Za nové hnutí Jihočeši 2012 bude kandidovat i Michal Doktor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Doktor

Na kandidátce Jihočechů 2012 by se měl objevit i českobudějovický primátor Juraj Thoma z hnutí Občané pro Budějovice (OPB), řekl člen rady Jihočechů 2012 Jaroslav Větrovský.

Politické rozhodování se musí vrátit z hospod zpět na radnice a hejtmanství

Předsedou nového hnutí se stal starosta Kovářova na Písecku Pavel Hroch. Členem rady Jihočechů 2012 je kromě Doktora například i starosta Strakonic Pavel Vondrys. Ten před dvěma lety také opustil ODS a se stranou Slušnost a jistoty pro Strakonice vyhrál v roce 2010 komunální volby.

Podle Juraje Thomy (OPB) je spolupráce s Jihočechy 2012 logickým krokem. "Obě hnutí vycházejí ze stejných kořenů a mají stejnou motivaci - vrátit rozhodování o věcech veřejných ze zákulisí různých restaurací zpět na radnice a hejtmanství," uvedl českobudějovický primátor, rovněž bývalý člen ODS. "Naši voliči v předloňských komunálních volbách spolu s námi dali najevo, jakou politiku odmítáme. Na městě jsme začali, na kraji chceme pokračovat," dodal Thoma. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …