Doktor tepe Nečase: Skončíš špatně. Kuba tě podřízne

18.11.2011 11:34

Donedávna byl poslancem za ODS a v téže straně působil jako ekonomický expert. Michal Doktor byl občanským demokratem po 20 let. K tomu, aby vystoupil ze strany, stačilo, že premiér Nečas jmenoval na pozici ministra průmyslu a obchodu Martina Kubu.

Doktor tepe Nečase: Skončíš špatně. Kuba tě podřízne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Doktor

Martina Kubu pokládá Martin Doktor za politika, který je pro své okolí pohromou. Je prý silový a v nové funkci bude podle Michala Doktora vybaven „zbraněmi hromadného ničení".

To, že premiér nakonec nominuje na vyprázdněnou ministerskou funkci právě Kubu, bývalého ekonomického experta prý ani ve snu nenapadlo, obzvlášť potom, co právě Petr Nečas kritizoval politiku, kterou Martin Kuba v jižních Čechách vytvářel.

„Ve volbách 2012 by Kuba fatálně prohrál. Namísto toho, aby předseda ODS Petr Nečas - s přívlastky a komentáři, které Kubovi věnoval před rokem a půl - počkal na toto volební vysvědčení, eskortoval ho přímo do vlády," kroutí hlavou v rozhovoru pro Deník bývalý poslanec ODS Michal Doktor.

Psali jsme:
Kubera se Nečasovi diví. Kvůli znovuzvolení obětuje preference ODS
Nečas se zlobí na Doktora. O funkci ministra si prý řekl sám

Premiér měl podle Doktora počkat, jak dopadnou volby v krajích a pak teprve případně Kubu přizvat do vysoké politiky. „Namísto toho dopustil, aby spolu s Kubou šly směrem k vládě veškeré pochybnosti o přerozdělování evropských fondů atd. Právě kvůli nim Kuba prohrál komunální volby a s nimi se všemi se nyní posouvá do vlády," obává se Michal Doktor.

Měl nominovat někoho z NERV

Ten se sám ohrazuje proti tomu, že by snad osobně toužil po ministerském křesle. „Otevřeně říkám, že jsem se těšil na Stanjuru, na Římana, Zámečníka, Mejstříka. Dokonce bych sám, kdybych mohl premiérovi doporučit krok, který by mu pomohl u voličů, navrhl, aby do této funkce instaloval kohokoliv z těch chlapů z NERV. V tak těžké době, která nás čeká, by to byl nejrozumnější tah," vysvětluje Michal Doktor.

Podle něj Kuba sebou přinese do vlády jen problémy a otázky. Přestože se bývalý poslanec ODS nebojí, že by jmenování Martina Kuby mohlo mít nějaký zásadní efekt na to, jak bude vyřešena dostavba Temelína, která bude blízkou agendou ministerstva průmyslu a obchodu, myslí si, že nakonec se Nečasovo rozhodnutí ukáže jako fatální prohra.

„Martin Kuba se s Nečasem, až se mu postaví do cesty, nebude mazat ani minutu a podřízne ho stejně, jako podřízl Beneše, Zajíčka, Thomu, Průšu, Vondryse a další. Já jsem jediný, kdo se mu vysmekl," uzavírá Michal Doktor.

Dále čtěte:
Šok a úžas. ODS se vzpamatovává z odchodu svého Doktora
Ministr Kuba: Doktor je jako Topolánek a poškozuje ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…