John podal další trestní oznámení. Tentokrát na advokátku Kočí

19.08.2011 17:59

Radek John podal trestní oznámení na advokátku Kristýny Kočí, adresoval ho Kontrolní radě České advokátní komory. Vadí mu, že když Kočí v dubnu údajně dostala obálku s půlmilionovým úplatkem od Víta Bárty, uložila ji její advokátka do úschovny.

John podal další trestní oznámení. Tentokrát na advokátku Kočí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Věcí veřejných Radek John

Předseda Věcí veřejných Radek John má za to, že s údajnými penězi, které Kristýna Kočí dostala od Víta Bárty, měla advokátka zajít ihned na policii nebo státní zastupitelství. Místo toho uložila peníze do úschovny.

"Ano, je to pravda, trestní oznámení jsem podal. Advokátka se mohla dopustit trestného činu. Pokud platí vyjádření PR manažerky Kristýny Kočí paní Aleny Maršálkové, tak advokátka přijala peníze v rozporu se zákonem proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu. Pokud jí byl znám stav věci, neměla peníze do úschovy přijmout," vysvětluje John pro sever Lidovky.cz.

SLEDUJEME téma nahrávka Kočí

Kromě Kočí je dalším aktérem kauzy i poslanec za VV Jaroslav Škárka. Na jaře letošního roku jim dvěma měl šéf poslanců VV předat obálky s penězi. Škárka například tvrdí, že šlo o úplatek za loajalitu. Nyní vyšetřuje případ policie, požádala i o zbavení poslanecké imunity Víta Bárty.

Sněmovna o tom bude hlasovat v září. John podal trestní oznámení až nyní proto, že VV prý v současnosti shromažďují podklady právě pro debatu a hlasování o Bártově imunitě.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …