Asociace krajů ČR: Kraje obdrží přislíbených 1,02 miliardy korun na platy učitelů

07.06.2018 16:54

Kraje obdrží finanční prostředky ve výši 1,02 miliardy korun na financování platů pedagogických pracovníků v regionálním školství. Na dnešním jednání o tom rozhodla Vláda ČR. Peníze tak vykompenzují prostředky vynaložené na financování podpůrných opatření ve speciálních školách a třídách, které kraje od loňského roku musí hradit z vlastních rozpočtů.

Asociace krajů ČR: Kraje obdrží přislíbených 1,02 miliardy korun na platy učitelů
Foto: Asociace krajů ČR
Popisek: Asociace krajů ČR

„Všechna školská zařízení v krajích mají dostat potřebné finanční prostředky na platy pedagogů. Jsme za to velmi rádi, protože je nepřijatelné, aby stát nejprve rozhodl, že učitelům navýší platy, a nakonec se toto navýšení kvůli dlouhodobému podfinancování regionálního školství v jejich platech vůbec neodrazilo. Mnozí ředitelé škol situaci řešili odebráním nenárokových složek platů, řada z nich měla obavy, zda ke konci roku vůbec peníze na výplaty zbydou. Tento krok vítáme nejen my, hejtmani krajů zřizujících střední školy, ale ocení to i starostové měst a obcí, kteří zajišťují základní školství,“ uvedla předsedkyně Asociace krajů ČR a hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Kraje před časem vyčíslily své požadavky na chybějící finanční prostředky pro oblast regionálního školství a jednaly s ministerstvem školství o pokrytí deficitu. Výsledkem je dofinancování v takové výši, kterou školská zařízení požadovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…