ČVUT: Výstava na Fakultě stavební představuje nejlepší práce ateliérové tvorby studentů

13.11.2017 12:38

Několik desítek studentských projektů, modelů a kreseb ukazuje výstava v atriu Fakulty stavební ČVUT v Praze (Thákurova 7, Praha 6). Představují se zde ty nejlepší práce ateliérové tvorby studentů programu Architektura a stavitelství, které vznikly v loňském akademickém roce. Vidět zde lze například i projekty malých staveb, bytových domů a občanské výstavby nebo i energeticky úsporných domů či zajímavých rekonstrukcí. Výstava se koná od 6. do 23. listopadu.

ČVUT: Výstava na Fakultě stavební představuje nejlepší práce ateliérové tvorby studentů
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Na výstavě lze vidět práce celkem 65 studentů z bakalářského i magisterského studia. „Jde o projekty, které získaly tzv. žlutou kartu,“ vysvětluje Ing. arch. Petra Novotná z Fakulty stavební ČVUT, katedry architektury, která výstavu organizačně zajišťuje. „Tato karta se uděluje vynikajícím studentským semestrálním ateliérovým projektům. Oceňovány jsou přitom projekty, které jsou výjimečné svým nápadem i zpracováním,“ dodává Novotná. Nejvyšším možným oceněním přitom je tzv. Zlatá karta, kterou může student získat za celkem tři udělené žluté karty.

Na výstavě jsou zastoupeny všechny předměty ateliérové tvorby. Vystavené kresby jsou pak výsledkem práce studentů v rámci volitelných předmětů Architektonické kreslení 3 a Kreslení v plenéru. „V prvním z nich studenti navštěvují prostory Národního technického muzea a Národního zemědělského muzea v Praze, kde se pomocí kresby snaží zachytit podstatu technických exponátů. V druhém se vydávají v rámci týdenního kurzu do ulic města Telč a ztvárňují kouzlo historické architektury. Cílem výuky není pouze zdokonalení techniky kresby, ale zejména rozvíjení prostorové představivosti, zaujetí pro detail či atmosféru,“ vysvětluje Ing. arch. Novotná.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2017/18 nabízí ČVUT svým studentům 128 studijních programů a v rámci nich 453 studijních oborů. ČVUT vychovává odborníky v oblasti techniky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2017 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4400 světových univerzit, v oblasti „Civil and Structural Engineering" na 51. – 100. místě, v oblasti „Mechanical Engineering“ na 151. – 200. místě, v oblasti „Computer Science and Information Systems" na 201. – 250. místě, v oblasti „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě. V oblasti „Mathematics“ na 251. – 300. místě a „Physics and Astronomy“ na 151. – 200., v oblasti „Natural Sciences“ na 220. místě, v oblasti „Architecture“ na 101. – 150. místě, v oblasti „Engineering and Technology“ na 201. místě. V celkovém hodnocení obhájilo ČVUT svoje umístění na 601. – 800. příčce a je tak stále nejlepší tuzemskou technickou univerzitou. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…