Česká televize nabízí v DVB-T2 širší nabídku regionálního zpravodajství

30.07.2020 17:05

Ve středu 29. července ukončila Česká televize na jižní Moravě vysílání v síti DVB-T a zakončila tak v této oblasti proces přechodu na nový, modernější standard DVB-T2. Ten divákům z Brna a dalších měst Jihomoravského kraje poskytuje nejen programy České televize v HD kvalitě, tedy s lepším obrazem i zvukem, ale i širší nabídku regionálního zpravodajství.

Česká televize nabízí v DVB-T2 širší nabídku regionálního zpravodajství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Česká televize klade na lokální kontext ve vysílání dlouhodobě velký důraz. Kromě silné sítě regionálních zpravodajů disponuje i několika regionálními studii – v Brně, Ostravě, Hradci Králové, Českých Budějovicích, Plzni a v Ústí nad Labem. Ty zajišťují zázemí pro zpravodajské pokrytí všech regionů České republiky a tím i více krajských témat a širší prostor pro lokální události a zajímavosti na obrazovce.

Svým divákům poskytuje Česká televize bezmála dvě hodiny regionálního zpravodajství denně – ať v kontinuálním vysílání zpravodajské ČT24 nebo ve speciální podvečerní zpravodajské relaci vysílané z Prahy, Brna či Ostravy. Pořad Události v regionech si na programech ČT1 a ČT24 tradičně udržuje vysokou sledovanost a téměř dvacetiprocentní podíl na publiku.

A právě přechod na nový vysílací standard DVB-T2 technicky umožňuje rozšířit stávající nabídku krajského zpravodajství České televize a diváci tak nově mohou sledovat kteroukoli ze tří mutací pořadu Události v regionech. V případě, že diváci na Moravě přijímají podvečerní regionální zpravodajství z Prahy a chtějí sledovat zpravodajství z Brna či Ostravy, stačí na jejich televizi nebo set-top boxu naladit kanál, na kterém je vysílání České televize s přívlastkem JM (pro jižní Moravu), nebo SM (pro severní Moravu).

Další informace k přechodu na DVB-T2, na nějž musí v letošním roce přejít všichni tuzemští vysílatelé na základě mezinárodních dohod a usnesení vlády, i k naladění jednotlivých regionálních mutací Událostí v regionech jsou uvedeny na webu ZDE. Pomoc nabízí také Divácké centrum České televize, a to na telefonním čísle 2 6113 6113 nebo na e-mailu info@ceskatelevize.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…