Hasičský záchranný sbor: Zásahy v souvislosti s aktuálním počasím

26.06.2022 9:50 | Tisková zpráva

Jednotky požární ochrany vyjely v pátek 24. června 2022 celkem k 677 událostem. Na jejich likvidaci se podílelo 870 jednotek PO, z toho 513 jednotek HZS ČR.

Hasičský záchranný sbor: Zásahy v souvislosti s aktuálním počasím
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

V souvislosti s počasím jsme zaznamenali zvýšený počet technických zásahů - v pátek od půlnoci do půlnoci jsme vyjeli k celkem 369 technickým pomocím a v sobotu od půlnoci do 14 hodin k 344 technickým pomocím. K nejvíce technickým zásahům vyjeli hasiči v Jihočeském kraji, ve Středočeském kraji a v hl. m. Praze.

Jednalo se především o odstraňování padlých stromů, čerpání vody ze zatopených objektů, uvolňování propustků a monitoring vodních toků. Prudké deště způsobily, že na několika místech v republice byla vyhlášena povodňová aktivita. V Praze se rozvodnil Botič, Kunratický potok a Pitkovický potok. V divadle na Vinohradech došlo k pádu sádrokartonového stropu v baru, voda zatekla i do rekonstruované hasičské stanice v Radotíně.

V souvislosti s počasím vzrostl i počet požárů v přírodním prostředí. V pátek vyjeli hasiči celkem k 73 požárům. Největší požár hasilo 37 jednotek nedaleko obce Sloup v Jihomoravském kraji. Jednalo se o rozsáhlý požár lesa o rozloze asi 4 hektarů v náročném a těžce dostupném terénu, nasazen byl i vrtulník s bambivakem. Škody se předběžně pohybují kolem čtvrt milionu korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

13:04 MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

Rada hl. m. Prahy v pondělí schválila veřejnou zakázku na kompletní rekonstrukci vestavby a střechy …