HZS: Záchranný útvar zabezpečuje nakládku a přepravu humanitární pomoci pro Ukrajinu

01.06.2022 12:39 | Tisková zpráva

Záchranný útvar HZS ČR (ZÚ HZS ČR) zabezpečoval nakládku a následnou přepravu humanitární pomoci pro Ukrajinu, která včera zamířila do meziskladu v Polské republice.

HZS: Záchranný útvar zabezpečuje nakládku a přepravu humanitární pomoci pro Ukrajinu
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Nakládka humanitární pomoci (HP) proběhla v pondělí 30. 5. ve skladu Správy státních hmotných rezerv (SSHR) ve Víceměřicích, odkud se přesunula do jedné z dislokací Záchranného útvaru HZS ČR v Hlučíně. Zásilka, která zamířila dnes, v úterý ráno, do polského meziskladu, obsahovala 2 těžké mostní soupravy (TMS).

Po vykládce prvních kusů techniky se tahače s návěsy přesunou zpět do skladu SSHR, kde bude probíhat nakládka zbylých částí mostních souprav. Ostatní příslušníci a technika útvaru se vrátí zpět do svých dislokací. Transport 2 kusů TMS je zajištěn 6 soupravami tahačů s návěsem a 7 nákladními automobily ZÚ HZS ČR, které jsou doplněny o doprovodná vozidla. Personálně je přeprava zastřešena 31 příslušníky ZÚ HZS ČR.

Současně bude ve čtvrtek v Ostravě probíhat ve spolupráci s Dopravním podnikem Ostrava a. s. (DPO) nakládka 3 autobusů Solaris Urbino a 1 automobilového žebříku Iveco Magirus DLK-50. Automobil, jenž měl ve správě od roku 1994 Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje (HZS MSK), bude na základě schválení zastupitelstva města Ostravy darován ukrajinským hasičům.

Přeprava těchto kusů techniky do logistického centra v polském městě Nisko bude zabezpečena prostřednictvím 4 přepravních souprav a 2 doprovodných vozidel ZÚ HZS ČR, které na cestu vyrazí z Hlučína v pátek 3. 6. ve 4:00 hodin ráno. Na akci se bude podílet 12 příslušníků útvaru, kteří se po vykládce materiálu i s technikou vrátí zpět do svých dislokací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…