Povodí Labe: Vodohospodáři přispějí ke zvládnutí požáru v národním parku

30.07.2022 13:08 | Tisková zpráva

Povodí Labe pomůže hasičům ke zvládnutí rozsáhlého požáru lesa v národním parku České Švýcarsko navýšením průtoku v Labi pod vodním dílem Střekov.

Povodí Labe: Vodohospodáři přispějí ke zvládnutí požáru v národním parku
Foto: Povodí Labe
Popisek: Povodí Labe

Již několik dní zuří rozsáhlý požár v národním parku České Švýcarsko. Nepříznivé hydrologické podmínky však způsobily, že vrtulníky s Bambi vaky se u Hřenska potýkají s nízkým vodním stavem, který jim neumožňuje bezproblémové nabírání hasicí vody z Labe. Hejtman Ústeckého kraje požádal Povodí Labe o navýšení průtoku v Labi. Navýšení průtoku bude operativně vyřešeno vodou z jezové zdrže zdymadla Střekov. Odtok ze Střekova bude navýšen ve čtvrtek 28.7.2022 ve 22 hodin na 25 m3/s, čímž dojde v pátek v časných ranních hodinách ke zvýšení hladiny v profilu Hřensko o více než 20 cm a tento vodní stav bude udržován po celou nezbytnou dobu.

Voda v Labi bude doplněna po domluvě se státním podnikem Povodí Vltavy z přehrad Vltavské kaskády, kde byl již během čtvrtka 28.7.2022 zvýšen odtok o 20 m3/s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…