Radiožurnál je jedničkou na trhu, Český rozhlas výrazně posílil

14.01.2021 12:39

Český rozhlas Radiožurnál se stal s náskokem nejposlouchanějším rádiem, významně posílila i pozice Českého rozhlasu na rádiovém trhu. Ukazují to aktuální výsledky hlavního výzkumu poslechovosti rádií v České republice Radioprojekt za 3. a 4. čtvrtletí 2020, které byly zveřejněny po roční přestávce způsobené okolnostmi koronavirové epidemie.

Radiožurnál je jedničkou na trhu, Český rozhlas výrazně posílil
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Je skvělé, že stanice Českého rozhlasu v tomto obtížném období obstály a udržely si přízeň publika. Zvýšený zájem o informace významně posílil pozice ČRo na trhu. Jasně se tím ukazuje, jak jsou média veřejné služby pro veřejnost důležitá a jak nezastupitelnou roli ve společnosti hrají. Nejviditelnějším výsledkem je návrat Radiožurnálu na pozici nejposlouchanějšího rádia po 15 letech. Za aktuální skvělé výsledky patří dík našim posluchačům i všem rozhlasákům, kteří i ve složitých podmínkách koronavirové krize dál zajišťují vysílání i jeho podporu,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Radiožurnál poslouchalo denně 937 tisíc posluchačů, což je téměř o 100 tisíc více než dlouholetého lídra rádiového trhu Rádio Impuls (841 tisíc). Potěšující nárůst o 18 tisíc posluchačů zaznamenal i ČRo Dvojka (344 tisíc), což potvrzuje správnost nedávno realizovaných programových změn stanice. Počet posluchačů Českého rozhlasu v průměrném dni překročil hranici 1 600 tisíc (1 605 tisíc). Rekordně narostl i podíl Českého rozhlasu na trhu na 24,1 %, což je o 1,4 p.b. více než v minulém období.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …