Tunisko je zemí Oscara Wilde i Hvězdných válek. Dovolenou si užijí dosyta malí i velcí

08.06.2018 14:23

Tunisko je trochu opomíjenou dovolenkovou destinací. Země toho přitom nabízí mnoho nejen pro milovníky moře a pláží, ale i pro příznivce golfu, dobrého vína a památek. Hledáte-li tak dovolenou, kde snoubíte slunce, luxusní ubytování, pohodu, pohyb i poznání místní kultury a historie, je dovolená v Tunisku tou pravou.

Tunisko je zemí Oscara Wilde i Hvězdných válek. Dovolenou si užijí dosyta malí i velcí
Foto: pixabay.com
Popisek: Tunisko - ilustrační foto

Zájezdy do Tuniska jsou nabízeny za velmi příznivou cenu. I proto se vyplatí tuto severoafrickou zemi neopomíjet. Za týdenní dovolenou all inclusive zaplatíte od 13 000 Kč.

Tunis je zemí, kterou si zamiloval i Oscar Wilde

Mezi nejoblíbenější tuniské letovisko patří město Hammamet, které leží zhruba 60 kilometrů od hlavního města Tunis. Oblíbené je především kvůli své malebnosti a poklidné atmosféře, ve městě našli své útočiště i literáti jako Gustave Flaubert nebo Oscar Wilde. Nedaleko města se nachází turistická oblast Yasmine Hammamet se zábavním parkem a aquaparkem Carthageland, kde nechybí ani dvě golfová hřiště.

Mnoho turistů se rádo vydává také na ostrov Djerba, do města v maureském stylu Mahdia nebo do letovisek Sousse a Port El Kantaoui. To se pyšní zářivě bílým přístavem z 80. let 20. století, které bylo vystavěno po vzoru francouzského města Antibes.

Tuniská metropole je Paříží severní Afriky

U Francie ještě zůstaneme, a to rovnou u hlavního města této západoevropské země. Metropole Tunis je totiž přezdívána Paříží severní Afriky. Důvodů je hned několik. Tunis si stejně jako Paříž potrpí na tradice a pyšní se svým velmi osobitým a typickým šarmem.

Na každém rohu města se můžete nechat oddávat orientálním melodiím a vychutnat si ten jedinečný nádech exotiky. Tunis je rozdělen na starou část, které dominuje Olivovníková mešita, a moderní část. Ta se rozprostírá především kolem třídy Avenue Habib Bourguiba.

Delfíní show, Sahara a Hvězdné války. To vše Tunis nabízí

Tunisko toho nabízí opravdu mnoho. Kromě odpočinku na zlatavých plážích, můžete vyrazit k solným jezerům, do starověkých městeček, na tržiště, k minaretům a k místním mešitám. Ochutnat výtečné místní červené a růžové víno a nenechat si ujít olivovníkové háje, datlové palmy, eukalypty, jasmíny a cypřiše.

Dovolenou v Tunisku si dosyta užijí i malé děti, které jistě nadchne zoologická zahrada Friguia, kde se nachází 400 zvířat a pravidelně se koná lachtaní a delfíní show. Milovníci zvířat pak jistě potěší možnost projížďky na velbloudech v pouštní oáze Douz, která je takzvanou Branou Sahary.

V neposlední řadě za navštívení v Tunisku stojí horská oáza Chebika s vodopády, kaňony a s vesničkami starými téměř 400 let nebo filmové městečko Onk Jemal, které se postavilo jen pro natáčení Hvězdných válek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…