Úřad pro ochranu osobních údajů na mezinárodní konferenci

18.12.2017 12:39

Koncem minulého týdne se v belgickém Gentu uskutečnila za účasti ÚOOÚ dvoudenní mezinárodní konference Freedom under pressure na téma současného vývoje ochrany soukromí a osobních údajů ve vztahu k bezpečnosti a propojení rozsáhlých informačních systémů.

Úřad pro ochranu osobních údajů na mezinárodní konferenci
Foto: ČT
Popisek: ÚOOÚ

Akce se kromě odborné veřejnosti zúčastnili zástupci Evropské komise, Evropského inspektora ochrany osobních údajů a zástupci jednotlivých národních úřadů.

„Živá debata a argumentace řečníků i diskutujících jen potvrdily, že ochrana soukromí je ve vztahu k rozšiřujícím se pravomocem bezpečnostních složek více než aktuálním tématem. Za velmi přínosné je možné označit zejména příspěvky týkající se zpracovávání rozsáhlých dat v policejních systémech za účelem predikce a předcházení trestné činnosti,“ uvedl zástupce ÚOOÚ, odborný rada kontrolního odboru Jan Oščipovský.

Vzhledem k aktuální snaze EU účinně reformovat stávající systém ochrany osobních údajů a zpracování těchto údajů napříč EU lze v blízké době na tato témata očekávat další diskuze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…