Úřad vlády: Den otevřených dveří v Lichtenštejnském paláci

26.10.2021 13:30 | Tisková zpráva

Úřad vlády ČR uspořádá 28. října 2021 při příležitosti každoročního připomenutí vzniku samostatného Československa další z tradičních dnů otevřených dveří.

Úřad vlády: Den otevřených dveří v Lichtenštejnském paláci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Před Úřadem vlády

V tento významný den umožní návštěvníkům nahlédnout do reprezentačních sálů a salonků Lichtenštejnského paláce sloužících k pořádání důležitých protokolárních akcí či konferencí. První ze série komentovaných prohlídek začne v 9h a zakončení akce je plánováno na 17h.

Lichtenštejnský palác, jehož historie sahá až do poloviny 16. století, je jednou z dominant pražské Kampy. V minulosti si tento vodní palác zvolila za své sídlo řada významných šlechticů, známá podnikatelská rodina i krajské vedení NSDAP. V současné době je palác využíván k pořádání protokolárních akcí či k ubytování státních delegací. Při návštěvě Prahy zde pobývali například japonský císař Akihito, norský král Harald V. či britská královna Alžběta II. Kromě impozantních salónů a vzácného mobiliáře si budou moci návštěvníci prohlédnout i zajímavou výstavu protokolárních darů předsedy vlády, které si český premiér Andrej Babiš přivezl ze svých zahraničních cest.

Upozorňujeme návštěvníky, že vzhledem k nastaveným hygienickým pravidlům, bude vstup do Lichtenštejnského paláce podmíněn použitím respirátoru či obdobných prostředků využívaných k ochraně dýchacích cest naplňujících minimálně všechny technické podmínky a požadavky, včetně filtrační účinnosti alespoň 94 % dle příslušných norem. Limit počtu návštěvníků je stanoven na 20 osob pro jednu komentovanou prohlídku.

Termín:
28. října 2021

Místo:
U Sovových mlýnů 506/4, Praha 1

Program:
  9:00 – zahájení dne otevřených dveří
16:00 – zahájení poslední komentované prohlídky
17:00 – ukončení dne otevřených dveří

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Díky zimním humanitárním opatřením bylo za uplynulou zimu odbaveno o 20 % kontaktů více

22:04 MHMP: Díky zimním humanitárním opatřením bylo za uplynulou zimu odbaveno o 20 % kontaktů více

Každoroční zimní humanitární opatření umožňují lidem bez domova přečkat studené dny a zejména noci v…