V topce jsme všichni stejní odborníci na drogy, říká Severa

22.05.2010 21:14

Poslanec Pavel Severa, který kandiduje za TOP 09, odmítá kritiku šéfa zelených Ondřeje Lišky, že je homofob a prohibicionista.

V topce jsme všichni stejní odborníci na drogy, říká Severa

Pardubický lídr TOP 09 a poslanec Pavel Severa odmítá  nálepku prohibicionisty a homofoba. „Nechci to komentovat. Pan předseda před volbami působí nervózním dojmem a je pod ohromným tlakem," reagoval pro ParlamentniListy.cz Severa na slova šéfa zelených Ondřeje Lišky.

Liška o Severovi v rozhovoru pro Hospodářské noviny řekl, že Severa je „totální prohibicionista a homofob".

„Snažím se hledat na druhých to pozitivní. Neberu to osobně. Jejich výroky jsou samozřejmě nepravdivé," vzkazuje Severa Liškovi.  Pouze se podivil, že k osobním útokům se uchyluje právě Strana zelených, nebo i předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda. „Že to dělá ČSSD už jsme si zvykli, ale u těchto dvou stran bych to nečekal," povzdechl si Severa. Podle něj ani ostré výroky směrem k politikům TOP 09 zeleným v preferencích nepomohou.

My jsme všichni stejní odborníci

Severa ale odmítá, že by měl být vnímán jako někdo, kdo je homofobní, nebo kdo chce zakazovat něco jiným. Ohledně drogové problematiky tvrdí, že mu několik rostlin konopí nevadí. Pěstitelé by ji však neměli zneužívat pro prodej dalším lidem.

„Jsem schopen tolerovat, že ta droga má nějaké léčebné účinky. Ale rostliny konopí nejsou používány jen k léčebným účelům, také se z nich balí jointy a kouří se jako droga," zdůraznil Severa v rozhovoru pro ParlamentniListy.cz.

„My jsme v TOP 09 všichni stejní odborníci na drogovou problematiku, v tom smyslu, že jsme konzervativní.  Ať si každý kouří, co chce. Pan předseda dýmku, pan místopředseda cigarety, já nic," již s nadsázkou dodal Severa.

Podle poslance zvoleného za KDU-ČSL, který přestoupil do TOP 09, se zelení snaží vyvolat falešný dojem, že by chtěl marihuanu zakazovat a dávají ho do kontrastu s milovníkem kouření konopí a radaktorem Reflexu Jiřím X. Doležalem.

Nejsem homofob, pouze konzervativec

K otázce jeho údajné homofobie Severa vysvětlil, že je pouze proti adopci dětí homosexuálními páry. Podle něj i někteří dětští psychologové upozorňují na to, že není prozkoumáno, jak by případná adopce homosexuálním párem na vývoj dítěte zapůsobila.

„U mě jako konzervativního politika se ani nedá čekat něco jiného," vysvětlil Severa.

Šéf zelených totiž varoval před rostoucí popularitou stran TOP 09 a Věcí veřejných. Obě strany se prý opírají pouze o charisma lídrů Karla Schwarzenberga a Radka Johna, ačkoliv mnoho jejich ostatních straníků je více kontroverzních. S těmi by podle Lišky liberální mladí lidé chtěli mít společného jen málo.

Ve Věcech veřejných způsobil pozdvižení svými výroky místopředseda Jaroslav Škárka, který na svém blogu chtěl vyčistit městskou dopravu od špinavých zahraničních dělníků.

Související:
Škárka půjde na školení. Musí si dávat pozor na pusu, přiznal John

Foto: top09.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…