Kdy nás ohrožuje zánět močových cest

17.11.2011 0:00

Je zánět močových cest nebezpečné onemocnění? Mnozí se domnívají, že se jedná o sice nepříjemný, ale vcelku poměrně banální problém.

Kdy nás ohrožuje zánět močových cest
Foto:
Popisek:

To se ovšem může snadno změnit v nebezpečný stav, pokud jej podceníme a léčbě nevěnujeme dostatečnou pozornost.

Zánět močových cest způsobuje bakterie Escherichia coli, která se zcela běžně vyskytuje v tlustém střevě. Pokud ovšem dojde k jejímu přenosu do jiného prostředí, způsobuje infekce, záněty ledvin i pobřišnice a dokonce se může dostat až do dýchacího ústrojí. Pokud není infekce léčena, může ohrozit i  život.

Onemocnění je velmi nepříjemné a provázejí je bolesti v podbřišku, zbytečné nucení na močení, pálení a řezání v močové trubici, zakalená moč, ve které se někdy vyskytne i krev. Ne vždy se ale  musí  onemocnění ohlašovat tak dramaticky a pak může skutečně dojít k zanedbání.

Ženy, zejména z důvodu anatomické stavby svého těla, trpí těmito záněty mnohem častěji. Ohroženy jsou zejména mladší věkové skupiny a svou zásluhu na tom mají módní trendy, které vylučují teplé oblečení na nejohroženějšíéch místech těla.

Záněty močových cest však mohou vzniknout i z jiných příčin, například ze špatných hygienických návyků.

Léčba zánětu močových cest spočívá hlavně v dostatku tepla a klidu a úpravě pitného režimu, který zajistí vyplavení  bakterií  z ledvin a močových cest. Existují také různé bylinné směsi, které léčení urychlí.

Pokud dojde ke komplikacím nebo se záněty opakují, je zapotřebí provést laboratorní vyšetření a nasadit léčbu antibiotiky.

Abychom se tomuto problému, který v podzimním a zimním čase dostává zelenou vyhnuli, je třeba se zaměřit na prevenci. Pitný režim, přísné dodržování zásah hygieny a to jak při vyměšování, tak i při sexu, dostatek vitamínu C a také teplo, které nám doporučovaly naše babičky, to je ta správná cesta, jak se zánětu vyvarovat.
 
V případě, že jsme k tomuto onemocnění náchyní, měli bychom preventivně užívat také preparáty a potravinové doplňky s brusinkami,které zabraňují usazování bakterií Escherichia coli na vnitřní straně močového měchýře.

ml,foto:archiv

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…