Krásná i „tam dole“

13.08.2011 15:58

Plastické operace genitálií - hit dnešní doby!

Krásná i „tam dole“
Foto:
Popisek:

Důvodů, proč k nim dnešní ženy často přistupují je mnoho. Pro většinu žen se jedná hlavně esteticko-psychický problém. Ony samotné nejsou se sebou spokojené, podobně jako když mají velká, anebo naopak malá prsa, či velký nebo malý nos.

Klasické plastické operace jsou hitem již delší dobu. Zcela zákonitě přišly na řadu i úpravy intimních partií. Nová nebo upravená ňadra už nejsou ničím neobvyklým, ale stále více žen uvažuje o vylepšení svých genitálií. „Jde o trend, který má vzrůstající tendenci.  Už teď jich děláme několik týdně. Dříve se jich provádělo jen pár za rok. Některé ženy si dokonce nechávají dělat více úprav najednou,“ říká primář pražské kliniky Gyncentrum v Hloubětíně Petr Pícha.

U větších abnormalit je to problém i fyzického charakteru, což se může projevit například při sportu, jízdě na kole, na koni a podobně, kdy se snoubí estetický pocit a fyzické potíže. Pokud jde o dámy ve vyšším věku, v jejich případě se jedná v drtivé většině o jakési omlazení celého aparátu zevního a částečně i vnitřního genitálu, v důsledku uvolnění poševních stěn, vchodu poševního a hráze.

„Plastická gynekologie je v podstatě nový termín, který se například za dob mých studií ještě nepoužíval. Řekl bych, že je to záležitost asi tak posledních pěti let, ani v literatuře ji nikde nenajdete. Tento „meziobor“(mezi gynekologií a plastickou chirurgií),  by měl řešit a vyhovět přáním klientek na zlepšení nejen jejich osobního pocitu, ale i estetických a funkčních záležitostí genitálu. Ženy samotné dlouho vůbec netušily, že se jejich případný problém dá takto řešit. Teď jsou informace dostupné na moderních informačních kanálech, takže pacientky mají šanci dozvědět se mnohem snáz, že jejich případné trápení lze řešit operačně právě plastickou gynekologií.“ dodal MUDr. Petr Pícha.

Zúžení poševního vchodu, pochvy a hráze – vaginoplastika (rejuvenace, omlazení)
Jedná se o velmi častý zákrok na genitáliích. Každoročně přibývá počet žen, které tento chirurgický zákrok podstupují. Nejčastěji se jedná o ženy středního a vyššího věku, které jsou po porodu a chtějí svému životu prodloužit a navýšit prožitek z milování. Poševní vchod je z hlediska vnímání intenzity pocitů zcela zásadní. Pokud z nějakého důvodu, nejčastěji kvůli porodu, nebo věku ženy, dojde k uvolnění vchodu poševního, stěn poševních a hráze  je prožitek ženy, ale i muže omezen, nebo výrazně snížen.
Zmenšení stydkých pysků – labioplastika
Někdy se stane, že příroda ženu obdaří nadměrnými malými stydkými pysky. Pak přijde na řadu plastika. Principem zákroku je operativní zmenšení tkání podle přání ženy. Vzhledem k tomu, že jde o oblast, která je velmi citlivá, je zákrok prováděn v narkóze. Doba pobytu na klinice je většinou jen přes noc.

Augmentace (zvětšení) krajiny G-bodu
V krajině G-bodu se předpokládá centrum zvýšené citlivosti, proto některé ženy požadují jeho zvětšení. To má vést ke zkvalitnění sexuálního prožitku. Zákroku obvykle předchází sexuologické vyšetření. Význam má operace pouze u žen, které mají vaginální orgasmus.


Další zákroky:

•    Labioplastika
•    Hymenoplastika
•    Augmentace velkých styd. pysků
•    Plastika poševního vchodu
•    Plastika poševní přední nebo zadní


MUDr. Petr Pícha

„Estetická chirurgie ženského genitálu  byla ještě v nedávné minulosti spíše výjimečnou záležitostí než program, který by pomohl ženám řešit získané neb vrozené vady genitálu. Teprve až po roce 2000 se tato problematika dostala do poředí zájmu nejprve v USA a následně v Evropě a posledních 5 let u nás. Je poměrně zvláštní, že se daleko rychleji zapojily do řešení plastičtí chirurgové než gynekologové i když určitá anatomická a funkční specifika ženského  genitálu by měla být spíše v dikci gynekologů. „

MUDr. Pícha, primář GC se věnuje této problematice již od 80 tých let a proto se GynCentrum plastickou gynekologií zabývá od samého začátku své činnosti, tj. od roku 1992 i když četnost těchto zákroků byla relativně malá. Posledních pět let je to již normální součástí spektra operačních zákroků nabízených našim pacientkám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…