Kuřáci podle studie chybí v práci častěji než nekuřáci

12.11.2012 0:00

Kuřáci ročně chybí v práci o dva až tři dny déle než nekuřáci.

Kuřáci podle studie chybí v práci častěji než nekuřáci
Foto:
Popisek:

Jejich nepřítomnost na pracovišti způsobuje podnikům v Británii ročně ztrátu v celkové výši 1,4 miliardy liber (43,5 miliardy korun). Uvádí to britská studie zveřejněná v nejnovějším čísle odborného časopisu Addiction.
   
Podle studie je u kuřáků o 33 procent vyšší pravděpodobnost než u nekuřáků, že nepřijdou do práce. V průměru také zameškají o 2,7 procenta pracovních dnů více než nekuřáci.
   
Autoři studie, která vycházela z rozhovorů se 71.000 zaměstnanci, také vypočítali, že kuřáci mají o 19 procent vyšší pravděpodobnost zameškání práce než lidé, kteří s kouřením přestali. "Zdá se, že skoncování s kouřením snižuje míru nepřítomnosti a v konečném důsledku přináší podstatné úspory pro zaměstnavatele," uvedla jedna z autorek studie Jo Leonardiová-Beeová.
   
Podle studie také nepřítomnost kuřáků v práci způsobuje ročně britským podnikům ztráty ve výši 1,4 miliardy eur. Autoři studie ale zdůrazňují, že do této částky nejsou započítány další náklady spojené s kouřením - například častější pracovní přestávky, které podle autorů studie vedou ke snižování produktivity zaměstnanců.

(MB,ČTK,foto:archiv)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…