Metody léčby inkontinence

09.11.2012 13:11

Inkontinence je velmi neopříjemný problém, který postihuje mnohem častěji ženy než muže.

Metody léčby inkontinence
Foto:
Popisek:

Vyskytnout se může u žen každého věku a není pravda, že je to problém  menopauzy a staších žen.

Každý druh inkontinence se však dá léčit a i když se občas vyskytne výjimka, většina léčebných metod je úspěšná. Záleží však na včasném a správném určení diagnózy, které umožní aplikaci vhodné metody léčby. Někdy postačí jen málo, aby byl problém odstraněn, v některých případech je třeba přistoupit k radikálnějšímu postupu. Vždy je však na lékaři, aby navrhl tu nejvhodnější léčbu, neboť ne každý postup se hodí pro každého a zájmem lékaře i pacientky je to, aby se jednalo o postup co nejúčinnější a také s trvalými výsledky.

Léčba inkontinence může být medikamentózní, ale současná medicina již vvyinula i šetrné chirurgické postupy, které pacienta nezatíží a ani na dlouhou dobu neomezují v aktivitách. Tyto metody spočívají v poskytnutí dostatečné opory močové trubici  a zafixování její správné polohy. Ttyo schopnosti  jí znovu navrátí její schopnost udržet moč.

Základní metodou léčby počínající inkontinence je však speciálně zaměřené cvičení, které posiluje svaly pánevního dna a přirozenou cestou problém upravuje. Žena má tak možnost sama se účinně podílet na odstranění svého problému a pokud je prozíravá, naučí se některé cviky provádět dříve, než se problém objeví. I u inkontinence, stejně jako u jiných nemocí, je prevence velmi důležitá a pokud na ni důsledně dbáme, můžeme se v budoucnu vyhnout velkým problémům. Cviky na posilování svalů pánevního dna jsou velmi důležité pro ženy v každé věku a neměli bychom je zanedbávat ani podceňovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

7:11 Průlom. Vitásková se po letech blíží k vítězství

Ústavní soud zrušil rozhodnutí obecných soudů, které bývalé předsedkyni Energetického regulačního úř…