Rarita mezi novorozenci

07.11.2009 0:00

V nemocnici ve Valašském Meziříčí se narodilo miminko se zoubky.

Rarita mezi novorozenci
Foto:
Popisek:

V Nemocnici Valašské Meziříčí, která je členem skupiny Agel, se koncem minulého týdne narodila krásná holčička Vanesska. Vypadala a chovala se jako normální zdravé miminko, které hned po porodu začalo křičet. Ale unikátní byla tím, že v puse měla již v tu chvíli dva zoubky, které se nazývají natální.

„Oba zoubky byly hned druhý den odstraněny, poněvadž i dnes přítomnost těchto zubů pro jejich značnou mobilitu zvyšuje obavy z možného spolknutí či vdechnutí během kojení či sání,“ řekla primářka dětského a novorozeneckého oddělení MUDr. Zdislava Machačová.

Odstranění zubů lze provést kleštěmi nebo i prsty a je možné je provádět ihned po narození.

Zdravotníci gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí v prvním pololetí letošního roku pomohli na svět 519 dětem, z toho bylo pět dvojčátek. Mezi novorozenci bylo 264 chlapců a 255 děvčátek.

"Porodnost v naší porodnici se drží kolem 1000 porodů za rok, což odpovídá i provozní kapacitě naší porodnice. V loňském roce se u nás narodilo celkem 966 dětí,“ popisuje primář gynekologicko-porodního oddělení Nemocnice Valašské Meziříčí MUDr. Tomáš Kopecký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Další články z rubriky

Spotřeboval polovinu, zaplatil víc. „Zlevňování“ energie doložené fakturami

4:44 Spotřeboval polovinu, zaplatil víc. „Zlevňování“ energie doložené fakturami

Přelom dubna a května je obdobím, kdy většina lidí dostává vyúčtování za energie a služby spojené s …