Václavák ožije: Danko od Fica jede za Okamurou. A hvězda z Francie

21.05.2024 13:58 | Zprávy

Předvolební kampaň před eurovolbami vrcholí a hnutí SPD chystá ve čtvrtek velkou akci na pražském Václavském náměstí. Má jít o největší setkání evropských parlamentních vlasteneckých stran. Dorazí i hvězda boje proti migraci Fabrice Leggeri z Francie, který řídil Frontex, nebo místopředseda slovenského parlamentu Andrej Danko. Ten pohovoří o situaci po atentátu na premiéra Fica.

Václavák ožije: Danko od Fica jede za Okamurou. A hvězda z Francie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Debata s kandidáty hnutí SPD do europarlamentu za účasti předsedkyně Trikolory Zuzany Majerové, bývalého europoslance Petra Macha a nynějšího europoslance Ivana Davida

Hnutí SPD Tomia Okamury pořádá ve čtvrtek odpoledne na Václavském náměstí velký mítink, kterým má vyvrcholit kampaň před evropskými volbami. Mezi zahraničními hosty bude i místopředseda slovenského parlamentu a šéf Slovenské národní strany Andrej Danko.

SPD pořádá velký předvolební mítink, během něhož chce zaplnit Václavské náměstí. Akce, která se koná pozítří, podle hnutí bude největším veřejným mezinárodním setkáním evropských vlasteneckých stran s tím, že spolu s Tomiem Okamurou vystoupí zástupci z dalších parlamentních stran z celé Evropy. Hodinu před samotným zahájením mítinku by měla od 16 hodin pro přítomné zahrát skupina Ortel.

„Skutečně půjde o největší setkání evropských parlamentních vlasteneckých stran, jejichž představitelé vystoupí před našimi členy a příznivci od 17 hodin na Václavském náměstí pod koněm,“ popisuje pro ParlamentníListy.cz šéf SPD Tomio Okamura s tím, že sám akci zahájí úvodním projevem.

Ze zahraničních hostů dorazí například Fabrice Leggeri. „Od roku 2015 do roku 2022 byl šéfem Frontexu, evropské pohraniční stráže a má přímé zkušenosti s migrací. Dnes je to vrcholný kandidát Národního sdružení Marine Le Penové, která kvůli práci na kampani vystoupí prostřednictvím videozdravice,“ sděluje Okamura.

„Na tiskové konferenci bude pan Leggeri popisovat, jak to ve Frontexu probíhalo, jak na něho z Evropské komise tlačili, paní Johannsonová, že nemá migranty vracet, ale že je má dovážet do Evropy. Neuvěřitelné. Toto všechno popíše,“ říká.

Fabrice Leggeri platí pro část politiků i obyvatel ve Francii za skutečnou hvězdu. Z pozice šéfa evropské pohraniční stráže Frontex odmítal, aby ilegální migranti mohli po protizákonném překročení evropské hranice získat azyl. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak přeji co nejvyšší účast , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusejohn58 , 21.05.2024 15:53:30
BTW myslíte že bude přímý přenos v ČT? Nemohu se zúčastnit a tak chci být objektivně informován, když už platím ČT poplatky....

|  19 |  0

Další články z rubriky

Harrisová? Guláš názorů, ze kterého se dělá šoufl, řekl nám senátor

21:44 Harrisová? Guláš názorů, ze kterého se dělá šoufl, řekl nám senátor

Trump, nebo Harrisová? Zvolení kterého z kandidátů americkým prezidentem by pro svět bylo lepší? Par…