SPOZ: Mladá fronta "na objednávku"

27.03.2013 22:10

Známý deník se rád prezentuje jako seriózní, čtenářský úspěšný a přinášející investigativní reportáže. ...

SPOZ: Mladá fronta "na objednávku"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vratislav Mynář

To první už dávno neplatí a investigativní novinařina nespočívá ve sbírání drbů, polopravd a podvrhnutých materiálů, bez minimální snahy ověřovat si fakta. Taková je dnešní Mladá fronta.

Investigativní žurnalistika je těžká disciplína. Je o sbírání faktů a mravenčí práci, která by měla vést k dobrání pravdy.

To, že v Mladé frontě už dávno nepracují kvalitní novináři, víme už dávno. To, že jsme s nimi museli celou kampaň bojovat, protože naprosto neprofesionálně stranili svému kandidátovi, na to jsme si zvykli, a o to větší měli radost z vítězství. Když vám ale to, co jste se jen domnívali, potvrdí svojí hloupostí samotní aktéři, to už je přece jen trošku silné kafe.

Níže uvádím citaci z omylem přeposlaného mailu, kterým zástupce šéfredaktora Mladé fronty Kubík "zadává" práci svým kolegům. Ne náhodou a trošku freudovsky to sám nazývá objednávkou. Že to je účelové zadání, o tom není pochyb.

From: Kubik Jiri
Sent: Monday, March 18, 2013 11:38 AM
To: Syrovatka Tomas; Klimova Jana
Cc: Dolejsi Marketa
Subject: FINANCOV
ÁNÍ Zemana

Ahoj milí investigativci,

Po výborném sobotním Mynářovi (myšlen předchozí materiál o předsedovi SPOZ) se na Vás s důvěrou obracím s objednávkou dalšího tématu.

Byl bych moc rád, kdybychom mohli ve čtvrtečních novinách přinést velké téma o financování Zemanovy kampaně (v lepším případě i dalších prezidentských kandidátů).

Co by v tématu určitě mělo být: následují přesně formulované dotazy


Pak jsme jen čekali, kdy "investigativní" novinář Syrovátka splní svoji funkci a začne na "tématu" pracovat. A tak se i stalo. Jistě pochopíte, proč na jeho otázky nebudeme odpovídat. Myslím, že Mladá fronta svým amatérismem a chorobnou zaujatostí ztratila navždy právo získávat od SPOZ jakékoli informace.

Ing. Vratislav Mynář, člen SPOZ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPOZ

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…